Economic

Germania: În 2019, încetinirea economică a scăzut cererea de transport rutier de marfă

Un studiu de piață publicat de Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri (BAG) arată că, în 2019, cererea de transport rutier de marfă din Germania a scăzut pe fondul încetinirii economice.

În pofida faptului că transportul de marfă este în creștere, valorile înregistrate sunt mici, acesta fiind rezultatul unei creșteri economice mai scăzute a industriei.

Germania: În 2019, încetinirea economică a scăzut cererea de transport rutier de marfă

Astfel, pe fondul unei încetiniri simțitoare a creșterii economice din Germania, volumul de mărfuri transportate rutier, feroviar și pe căile navigabile interioare a crescut cu doar 0.4% în 2019, comparativ cu anul precedent.

La nivel intern, transportul a crescut cu aproximativ 0.6%, fără a lua în calcul transportul rutier de mărfuri efectuat cu vehicule care nu sunt înmatriculate în Germania.

Cu un plus de 8.6%, transportul naval intern a avut cea mai mare creștere, dar această creștere acoperă doar o parte din pierderile înregistrate în 2018.

VEZI ȘI: IVECO S-Way NP alimentate cu LNG intră în flota Arcese

În transportul feroviar, creșterea a fost de 2.2%, în timp ce transportul rutier de mărfuri cu vehicule înmatriculate în Germania a avut o scădere de aproximativ 1.2%.

În schimb, transportul rutier efectuat cu vehicule înmatriculate în alte țări este în creștere.

În 2020, ca urmare a pandemiei de coronavirus, există semne ale unei scăderi ridicate a transportului de mărfuri din Germania, atât rutier, cât și feroviar sau naval.

Din aceeași categorie...

Back to top button