Știri

Germania intensifică controalele privind consumul de alcool la volan

Germania intensifică controalele privind consumul de alcool la volan, după ce mai mulți șoferi de camion au fost depistați cu o alcoolemie ridicată.

După ce toți mai mulți șoferi de camion au fost depistați cu o alcoolemie peste limita legală, poliția germană a anunțat că va intensifica și mai mult acest tip de controale.

Germania intensifică controalele privind consumul de alcool la volan

În cadrul celui mai recent control efectuat duminică, 24 februarie 2019, pe autostrada A8, în direcția Stuttgart, poliția germană a oprit pentru testarea alcoolemiei mai mulți șoferi de camion din Bosnia, Rusia, Polonia, Slovenia, Turcia și România.

Din cei 168 de șoferi de camion opriți în cadrul controlului care a durat până la ora 22:00, opt consumaseră alcool. Toți cei cu alcoolemie peste cea legală au fost reținuți în parcare până când a fost eliminat tot alcoolul din organism.

Poliția spune că bilanțul este unul pozitiv, comparativ cu cele din urmă.

Și tocmai pentru a se asigura că acestea nu sunt niște rezultate izolate, Ministerul de Interne a decis intensificarea controalelor în perioada următoare, pentru o siguranță mai mare pe drumurile din Germania.

Potrivit poliției germane, principala problemă o reprezintă șoferii care consuma alcool în timpul perioadei de repaus și care pleacă la drum cu o cantitate destul de mare de alcool în sânge.

VEZI ȘI: Compania Jost Group anchetată în Belgia pentru o fraudă de 65 de milioane de euro

Majoritatea sunt din Europa de Est și lucrează pentru companii din țara de origine sau din vestul Europei. Sau cum sunt șoferii polonezi care transportă marfa în mai multe mașini mici pentru a nu plăti taxele de drum și pentru a putea circula cu o viteză mai mare.

Sigur, familia este departe, drumurile lungi și salariile mici, însă înțelegerea este una, iar siguranța este alta, spun polițiștii germani.

Agresivitatea nu duce la nimic bun
Șeful poliției din zonă, Roland Bäuerle, își aduce aminte de primul control solicitat de Ministerul de Interne efectuat pe 9 decembrie 2018.

Doi dintre colegii săi au bătut la ușa unui camion. Șoferul român a răspuns politicos solicitărilor de a i se verifica alcoolemia, care, conform cifrelor înregistrate era peste limitele legale. Polițiștii i-au reținut cheile și actele camionului, iar din acest moment situația a devenit tensionată.

Șoferul român a protestat și în momentul în care i-a făcut “naziști” pe polițiști a fost transportat la secției. Ajuns acolo, acesta a solicitat să discute cu consulul român de la München, ceea ce s-a și întâmplat.

Consulatul i-a comunicat că atunci când este în Germania trebuie să respecte legile țării și să se conformeze solicitărilor ofițerilor de poliție.

După o zi, șoferul de camion român a primit actele înapoi și a putut să-și continue călătoria, însă fără a mai avea alcool în sânge.

Din aceeași categorie...

Back to top button