Germania investește 11 miliarde de euro pentru îmbunătățirea transportului feroviar de mărfuri

Germania investește 11 miliarde de euro pentru îmbunătățirea transportului feroviar de mărfuri
Pentru a-și respecta angajamentul din cadrul Programului de Protecția Mediului 2030, Germania va aloca 11 miliarde de euro pentru dezvoltarea transportului feroviar de mărfuri.

Guvernul Germaniei și Deutsche Bahn au pus la punct un plan de dezvoltare pentru următorii 10 ani pentru a crește atractivitatea transportului feroviar de mărfuri în vederea reducerii emisiilor de noxe și a altor substanțe poluante.

Germania investește 11 miliarde de euro pentru îmbunătățirea transportului feroviar de mărfuri

Suma de 11 miliarde de euro va fi folosita exclusiv pentru dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii existente pentru a o face transportul feroviar mai atractiv și mai accesibil pentru companiile de transport și logisitică.

VEZI ȘI: Germania are nevoie de mininum 23.347 de noi locuri de parcare pentru camioane

Andreas Scheuer, Ministrul Transportului, spune că infrastructura feroviară este fundamentul pentru o mobilitate mai prietenoasă cu mediul și că investiția în această direcție va ajuta Germania să-și atingă obiectivele în ceea ce privește protecția mediului înconjurător, dar va crea și noi oportunități pentru companiile de transport.

Sumele primite de la guvern vor fi investite în patru direcții importante:

Dezvoltarea liniilor de cale ferată – 4 miliarde
Vor fi electrificate toate segmentele care pot fi folosite în rutele de transport marfă existente și vor fi reabilitatea toate liniile pe care nu se poate face un astfel de transport. De asemenea se va investi în dezvoltarea de noi terminale și modernizarea celor existente pentru a ușura și mai mult trecerea de la transportul rutier la cel feroviar.

Digitalizarea căilor ferate – 4 miliarde
Sistemul de siguranță ETCS va fi implementat la nivel național și toate gările, terminalele de încărcat și descărcat și rutele vor fi sincronizate prin intermediul unei platforme digitale unice care să permită sincronizarea transportului de persoane cu cel de marfă. Sistemul va fi unul unic la nivel mondial și este cel mai avansat din punct de vedere informatic în acest moment.

Renovarea gărilor și a terminalelor de marfă – 1 miliard
Suma va fi alocată pentru îmbunătățirea măsurilor de siguranță și reabilitarea structurilor care nu mai pot face față solicitărilor actuale.

Lucrări de corelare a infrastructurii – 2 miliarde
Deutsche Bahn va folosi acești bani pentru a face legătura dintre segmentele de transport rutier și cele de transport feroviar pentru ca totul să respecte standardele europene unice și pentru a crea o infrastructură care să fie accesibilă tuturor.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.