EcofriendlyTop News

Germania accelerează investițiile pentru dezvoltarea tehnologiilor cu hidrogen

Ministrul transporturilor din Germania a reconfirmat faptul că vor fi accelerate investițiile care duc la dezvoltarea tehnologiilor de propulsie cu hidrogen.

Germania vrea să devină una dintre cele mai avansate țări în ceea ce privește utilizarea tehnologiilor de propulsie cu hidrogen în transportul rutier de mărfuri și în alte sectoare de mobilitate.

Astfel, după prima fază a proiectului au rămas în discuție trei zone din Germania unde se va construi un Centru Tehnologic pentru dezvoltarea soluțiilor cu hidrogen (ITZ), la acesta având acces start-up-uri, companii mici și medii, care-și pot accelera punerea în practică a ideilor, beneficiind de finanțare și acces la resurse.

Germania accelerează investițiile pentru dezvoltarea tehnologiilor cu hidrogen

Acest centru va deveni apoi parte a Centrului de mobilitate la care lucrează activ autoritățile din Germania. Din cele 15 orașe care au intrat în această competiție, orașele Duisburg, Chemnitz și Pfeffenhausen au rămas în cursa pentru construirea acestui centru.

Și candidatura orașelor Bremerhaven, Hamburg și Stade a fost una interesantă, așa că aici se vor dezvolta centre care vor pune acces pe cercetarea în domeniul transportului aerian și cel naval.

Autoritățile locale și regionale și-au prezentat planurile de investiții în acest centru, urmând ca în faza a doua a acestui proiect să se decidă locația exactă unde se va construi Centrul Tehnologic pentru dezvoltarea soluțiilor cu hidrogen (ITZ). Ideea câștigătoare va primi un premiu de 400.000 de euro din partea guvernului, aceasta fiind doar prima parte a finanțării venite de la guvernul federal.

VEZI ȘI: Daimler Truck AG și Volvo Group au lansat oficial cellcentric

Germania a pus la punct un program care să contribuie la dezvoltarea mobilității pentru viitor și să găsească soluții verzi pentru o nouă mobilitate, atât în ceea ce privește transportul de mărfuri, cât și celelate sectoare de transport, inclusiv transportul de persoane și mobilitatea urbană.

Astfel, guvernul federal a creat și cadrul legislativ pentru a le permite companiilor să dezvolte soluții în această direcție încă din faza de concept (companii Think Tank), de dezvoltare (centre tehnologice) și de testare (campusuri de test).

Aceste  centre vor fi strâns conectate cu industria de profil pentru a găsi împreună soluții care să accelereze acest proces. În același timp a fost demarat și un program financiar prin care Germania vrea să atragă în țară specialiști în acest domeniu care pot veni cu un know-how în ceea ce privește tehnologiile cu hidrogen, combustibili sintetici, concepte digitale de mobilitate și concepte logistice inovatoare.

De asemenea, zonele care au intrat în faza a doua a proiectului sunt considerate zone strategice și companiile care investesc în dezvoltarea acestor tehnologii vor beneficia de scutiri la plata taxelor și impozitelor.

Din aceeași categorie...

Back to top button