Știri

Germania: Luni, grevă generală. Se anunță haos în trafic

Luni, 27 martie 2023, membrii sindicatelor Verdi și EVG sunt în grevă generală, care va afecta transportul din Germania.

Greva, la care vor participa aproximativ 500.000 de persoane, va începe la miezul nopții și va dura cel puțin 24 de ore. Vor participa angajați de la stat și companiile municipale care asigură transportul public, dirijează traficul maritim și aerian sau supervizează operațiunile din tuneluri. Aceștia cer măriri de salarii semnificative, de peste 10%.

Germania: Luni, grevă generală. Se anunță haos în trafic

Din păcate, protestele acestor categorii profesionale pot avea consecințe foarte grave și pentru transportul rutier de marfă. Pentru că nu vor putea ajunge la serviciu cu autobuze sau cu trenul, milioane de germani vor folosi autoturismele personale.

Se așteaptă în consecință creșteri importante ale volumului de trafic. În plus, unele drumuri ar putea fi închise fizic, fiind prognozate ambuteiaje de mari dimensiuni. O situația specială este în zona Hamburg, unde portul a fost afectat de grevă săptămâna trecută, în weekend sunt programate închideri de trafic, iar de luni pot apărea dificultăți la încărcarea și descărcarea mărfurilor în port.

VEZI ȘI: Olanda reia în 2024 testele cu combinații cu două semiremorci

Asociația germană de logistică BGL estimează că protestul va duce la pierderi de zeci de milioane de euro într-o singură zi. În plus, BGL a solicitat autorităților să renunțe la restricția de duminică pentru camioane din acest weekend.

Ea ar permite efectuarea unor curse înainte de începerea protestului, de exemplu livrările esențiale către supermarketuri. De asemenea, aceasta ar fi o portiță de scăpare pentru transportatorii străini aflați în tranzit, care ar putea părăsi Germania înainte de începerea protestului. Până acum, autoritățile germane nu au răspuns la această cerere.

Din aceeași categorie...

Back to top button