ȘtiriTop News

Germania: Mai multe camioane depistate cu probleme tehnice

Mai multe camioane depistate cu probleme tehnice grave și încălcări ale legislației sociale în cadrul unui control rutier al traficului comercial de mărfuri de pe autostrada A61, lângă Koblenz.

Marți, 27 septembrie, Direcția de trafic din Koblenz a efectuat un control rutier de amploare al traficului comercial de mărfuri pe A61, parcarea „Struth”, între orele 09:00 și 15:00.

Germania: Mai multe camioane depistate cu probleme tehnice

Pe lângă starea tehnică a camioanelor, accentul a fost pus, de asemenea, pe detectarea sistemelor de postratare a gazelor de eșapament defecte sau manipulate în mod deliberat. Mai multe camioane au trebuit să fie scoase din circulație din cauza problemelor grave constatate.

Cu sprijinul altor secții de poliție din Renania-Palatinat, au fost verificate 28 de camioane, dintre care 18 au fost găsite cu nereguli, iar în 9 cazuri s-a interzis continuarea călătoriei. Celelalte nereguli au condus la 11 proceduri de contravenție din cauza diferitelor deficiențe, cum ar fi asigurarea necorespunzătoare a încărcăturii, depășirea vitezei sau defecțiuni tehnice.

Utilizarea unor sisteme speciale de evaluare le-a permis inspectorilor să citească tahografele camioanelor. În acest proces, au fost constatate 13 încălcări ai timpilor de condus și de odihnă.

În 8 cazuri, agenții au reținut un depozit de garanție de la șoferii sancționați, deoarece aceștia nu erau rezidenți în Germania.

VEZI ȘI: Și Austria reintroduce controalele la granița cu Slovacia

În cazul unui vehicul, ofițerii au constat pe lângă faptul că avea sistemul de postratare a gazelor de eșapament nefuncțional, și că polua excesiv. În plus, două discuri de frână erau crăpate, o plăcuță de frână era atât de uzată încât frâna metal pe metal, iar o anvelopă prezenta diverse deteriorări până la carcasă. În special frânele defecte au un potențial enorm de pericol și pot reprezenta un pericol dramatic atât pentru șofer, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

„Acțiunea de control a arătat încă o dată că este indispensabilă o verificare intensivă și permanentă a traficului comercial de mărfuri de către poliție. Suntem atenți la această problemă în interesul siguranței rutiere și pentru binele comun, pentru a minimiza potențialul pericol pe drumurile noastre”, a comentat rezultatul controlului comisarul-șef de poliție Michael Schlemmer de la Direcția de trafic din Koblenz.

Din aceeași categorie...

Back to top button