Germania menține deschise frontierele cu Olanda pentru transportul de mărfuri

Germania menține deschise frontierele cu Olanda pentru transportul de mărfuri
Germania a anunțat că menține deschise frontierele cu Olanda, dar și cu celelalte state vecine, pentru transportul de mărfuri.

Autoritățile de la Berlin au confirmat că frontierele dintre Germania și Olanda vor rămâne deschise, asta după ce luni, 6 aprilie, au apărut unele zvonuri care anunțau că se vor închide.

Germania menține deschise frontierele cu Olanda pentru transportul de mărfuri

Chiar dacă controalele și măsurile de carantină nu se aplică transportului de mărfuri, timpii de așteptare la frontierele cu Olanda pot fi un disconfort pentru șoferii de camion, exact ca în cazul frontierelor dintre Olanda și Belgia, sau a altor frontiere.

Asociația Evofenedex subliniază faptul că este esențial pentru Olanda ca granița cu principalul său partener comercial să rămână deschisă pentru bunuri. Astfel, companiile olandeze pot continua să trimită produse în Germania.

De asemenea, companiile care fac transport în cont propriu (ferme, de exemplu) pot trece pur și simplu frontiera pentru a tranzacționa în Germania.

VEZI ȘI: Rompetrol și Crucea Roșie vor dona către IGSU o unitate mobilă de terapie intensivă

În contextul pandemiei COVID-19, Germania a închis frontierele cu Olanda, Belgia, Polonia și Cehia pentru traficul neesențial. Astfel, persoanele care au fost în străinătate pentru mai multe zile vor trebui să intre în carantină la întoarcerea în Germania.

Organizarea și aplicarea noilor măsuri mai stricte de carantină a fost transferată landurilor federale Saxonia Inferioară și Renania de Nord-Westfalia, care se învecinează cu Olanda, păstrând în același timp frontierele deschise, fără a fi efectuate controale mai intense decât până acum.

Follow #infotrucker