Știri

Germania: Noi puncte de verificare pentru greutatea camioanelor

În Germania vor apărea în următorii ani 16 noi puncte de verificare pentru greutatea camioanelor, pe cele mai aglomerate autostrăzi.

Proiectul este rezultatul unei cooperări între Autobahn GmbH și BALM. În total, 16 puncte digitale de control al greutății vor apărea în tot atâtea spații de odihnă de pe autostrăzi. Pe lângă creșterea siguranței, ele vor contribui și la protejarea podurilor de pe autostrăzi de camioanele supraîncărcate.

Germania: Noi puncte de verificare pentru greutatea camioanelor

Cu câțiva kilometri înainte de fiecare punct vor fi instalate în asfalt instalații de cântărire dinamică. Camioanele preselectate după cântărirea axelor vor fi scoase apoi din trafic și direcționate către punctele de control.

Pe o bandă specială din spațiile de odihnă, camioanele suspecte vor fi recântărite cu ajutorul unui cântar staționar. Dacă greutatea maximă este depășită se va interzice continuarea călătoriei și compania și șoferul vor fi amendați.

VEZI ȘI: Amendă de peste 10.000 de euro pentru tahograf manipulat, în Olanda

Sistemul pilot este programat să devină operațional începând din octombrie 2024. Primul punct de control nou va fi situat în parcarea Rur-Scholle de pe A4, de lângă Düren (Renania de Nord Vestfalia). Celelalte 15 puncte de verificare vor fi construite până în 2028.

Transportatorii germani sunt de acord cu noul proiect, dar cer autorităților de control să facă o distincție clară între supraîncărcarea intenționată și depășirea accidentală a greutății pe o singură axă. De asemenea, asociația BGL cere un studiu pentru noile concepte de transport, cu combinații de peste 5 axe.

Din aceeași categorie...

Back to top button