Știri

Germania: Noile tarife pentru taxa de drum, valabile de la 1 ianuarie

Toll Collect a anunțat astăzi noile tarife pentru taxa de drum din Germania, mai mari și cu până la 40% față de cele de anul trecut.

De la 1 ianuarie 2023, noile tarife pentru taxa de drum în Germania se stabilesc pe baza distanței parcurse de vehicul pe drumurile supuse taxei de trecere și a unei rate de trecere în cenți pe kilometru, rezultată din trei componente: costurile de poluare a aerului, costurile de poluare fonică și costurile de întreținere a infrastructurii.

Germania: Noile tarife pentru taxa de drum, valabile de la 1 ianuarie

Proporția taxei de drum din costurile de infrastructură și de poluare fonică depinde de clasa de greutate și, mai nou, de numărul de axe pentru vehiculele cu o greutate permisă mai mare de 18 tone.

Proporția din rata de taxare pentru poluarea atmosferică cauzată se determină în funcție de clasa de emisii. Fiecărui vehicul îi este atribuit, în funcție de clasa sa de emisii, una dintre cele șase categorii: A, B, C, D, E sau F. Indicarea clasei de emisii este responsabilitatea clienților care plătesc taxa de drum. Clienții sunt obligați să furnizeze corect toate datele relevante pentru taxa de drum (principiul autodeclarării).

VEZI ȘI: Primele accidente generate de consumul de alcool din 2023, în Germania

De exemplu, o combinație cu autovehicul Euro 6 cu MTMA mai mare de 18 tone și 4 sau mai multe axe va plăti o taxă de drum de 19 eurocenți/km.

O combinație similară Euro 5 (EEV 1) trebuie să plătească 22,9 eurocenți/km, iar una Euro 4 – 25,4 eurocenți/km.

Din aceeași categorie...

Back to top button