ȘtiriTop News

Germania: Șoferii vor da note pentru condițiile oferite la rampele de încărcare

În curând, șoferii de camion vor putea acorda online note pentru condițiile oferite la rampele de încărcare și descărcare din Germania.

Asociațiile germane de transportatori BGL și ver.di au semnat ”Carta pentru îmbunătățirea tratamentului șoferilor la rampe”. Carta este o inițiativă comună a Uniunii Internaționale a Transportatorilor Rutieri (IRU), Asociația Europeană a Expeditorilor (ESC) și Asociația Europeană a Lucrătorilor din Transport (ETF).

Germania: Șoferii vor da note pentru condițiile oferite la rampele de încărcare

Carta a fost gândită pentru a ajuta la îmbunătățirea tratamentului șoferilor de camion la punctele de încărcare și descărcare. Printre altele, expeditorii trebuie să le asigure șoferilor de camion acces la facilități sanitare adecvate, dar și personal instruit pentru încărcarea și descărcarea mărfii.

VEZI ȘI: Germania va folosi sistemul de taxare a drumurilor pentru a controla cabotajul ilegal

De partea cealaltă, șoferii ar trebui să anunțe în avans sosirea mai devreme sau mai târziu și să informeze personalul rampelor despre perioadele de condus și orele din program rămase disponibile sau pauzele care trebuie efectuate.

Pentru a atrage atenția asupra rampelor cu comportament exemplar, BGL și alte asociații din comerț, industrie și logistică plănuiesc o evaluarea online a centrelor de încărcare și descărcare.

Șoferii de camion vor da note pentru condițiile oferite la rampele de încărcare și descărcare. Punctele de încărcare cel mai bine cotate vor primii premii.

Din aceeași categorie...

Back to top button