In Focus

Germania: Numărul șoferilor de camion prinși beți sau drogați la volan este în creștere

Numărul șoferilor de camion care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise este în creștere în Germania, motiv pentru care poliția germană va crește numărul controalelor specifice.

În perioada 20 – 28 august a avut loc o amplă acțiune de control derulată de poliția din Ratzeburg împreună cu poliția de autostradă de pe A24 pentru a depista șoferii de camion care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise.

Germania: Numărul șoferilor de camion prinși beți sau drogați la volan este în creștere

Bilanțul după prima zi de control a fost deja îngrijorător: doi șoferi străini au fost depistați pozitiv la THC, după efectuarea testelor de urină, iar un șofer de 23 de ani din Hamburg conducea un camion fără să dețină permis de conducere pentru această categorie.

Pe 23 august, cel mai grav caz depistat a fost cel al unui șofer de camion de 40 de ani, din Europa de Est, care conducea un camion sub influența amfetaminelor.

Și pe 24 august au fost depistat un șofer de camion, în vârstă de 23 de ani, din Europa de Est pozitiv la THC. Pe 25 august, au fost depistați doi șoferi străini, în vârstă de 29 și 25 de ani, ambii urcând la volan după ce au consumat THC.

Și în ultimele zile numărul cazurilor în care șoferii au fost depistați cu substanțe interzise a fost constant. Împotriva tuturor au fost întocmite dosare pentru consumul de substanțe interzise și pentru conducere sub influența subsanțelor inerzise.

VEZI ȘI: Începe procesul celor inculpați în dosarul uciderii celor 39 de migranți vietnamezi

Numărul mare de cazuri de șoferi care au consumat substanțe interzise a convins autoritățile regionale că sunt necesare controale mai frecvente.

În plus, acțiunea va fi extinsă la nivel național, reprezentanții poliției și ai Ministerului Transporturilor urmând să facă echipe mixte de control și vor aloca un buget special pentru achiziția unor stații mobile de tesare care pot analiza la fața locului probe biologice de sânge și urină.

Din aceeași categorie...

Back to top button