ȘtiriTop News

Germania: Poliția folosește camere video montate pe mașini nemarcate

Poliția germană a testat recent o nouă metodă de control: a montat o cameră video sport pe un Volkswagen Transporter închiriat, pentru a vedea în cabina camioanelor.

Marea Britanie este renumită pentru controalele poliției efectuate cu ajutorul camioanelor. În Olanda și Cehia, în același scop se folosesc autocare, iar în Polonia drone.

Germania: Poliția folosește camere video montate pe mașini nemarcate

Germanii au testat recent o metodă inedită de control pe autostrada A1, lângă Bremen. Poliția a închiriat un Volkswagen Transporter maro cu portbagaj pe plafon. Acolo au plasat o scară de aluminiu, pe care au montat o cameră video sport.

Poliția a folosit camera video astfel plasată pentru a urmări ce fac șoferii de camion în cabină, în special dacă folosesc telefoanele mobile sau alte dispozitive electronice.

VEZI ȘI: Combinațiile de 25 de metri vor putea trece granița între Germania și Olanda

Modelul nemarcat probabil că nu a atras deloc atenția când a apărut în oglinzile retrovizoare, la fel și micul suport al camerei. Metoda inedită a luat prin suprindere mulți șoferi: în primele acțiuni au fost acordate 97 de amenzi, dintre care 50 pentru șoferi de camion.

Germania are legi extrem de stricte cu privire la utilizarea dispozitivelor electronice. Oricine este prins cu un telefon sau un alt aparat în mână este amendat imediat. Amenzi pot primi inclusiv șoferii a căror atenție este distrasă atunci când folosesc ecranul multimedia montat din fabrică sau un sistem de navigație montat în suport.

Din aceeași categorie...

Back to top button