Știri

Germania: Doi polițiști răniți într-un carambol de camioane pe A5

Trei camioane implicate, doi polițiști răniți și 61 de șoferi sancționați pentru blocarea serviciilor de urgență, acesta este bilanțului unui carambol de camioane pe A5, în Germania.

În acestă dimineața, în jurul orei 5:00, pe autostrada A5, în apropiere de Bruchsal, direcția Karlsruhe, a avut loc un grav accident rutier în care doi polițiști au fost răniți în timpul cercetării acestuia.

Șoferul unui camion care dorea să intre pe autostradă a trecut pe lângă un alt camion, ceea ce a dus la o primă coliziune. O persoană a suferit răni ușoare.

VEZI ȘI: Elveția vrea să majoreze taxa de drum pentru camioane în 2025

Un al doilea accident rutier a avut loc în timp ce poliția cerceta primul accident. Un al treilea camion a trecut pe lângă locul accidentului și a lovit camioanele implicate în primul accident. Patru persoane au fost rănite în acest accident, inclusiv doi ofițeri de poliție care erau ocupați cu înregistrarea primului accident.

Nu este clar dacă cel de-al doilea accident s-a produs din cauza ninsorii abundente sau din lipsa de neatenție a șoferului.

Resturile rezultate din impact s-a întins pe toate benzile de circulație, ceea ce a dus la închiderea completă a autostrăzii A5 în direcția sud și la devierea traficului.

Venirea serviciilor de urgență a fost îngreunată de lipsa unui culoar de salvare. În plus, multe vehicule au obstrucționat serviciile de urgență, motiv pentru care șoferii acestora vor fi sancționați de poliție.

Trei șoferi de camion sancționați pentru blocarea serviciilor de urgență

În timpul acestui accident, ofițerii de la poliția rutieră din Karlsruhe au monitorizat respectarea formării culoarului de salvare. Cu ajutorul unui vehicul echipat cu o cameră video, ofițerii au documentat un total de 61 de încălcări pe o lungime de opt kilometri de blocaj în trafic. Au fost implicate șase autoturisme și 55 de camioane.

Trei camioane chiar au obstrucționat vehiculele de urgență. Toți șoferii vor fi amendați, vor primi două puncte de penalizare și li se va suspenda dreptul de a mai conduce.

Din aceeași categorie...

Back to top button