Știri

Germania: Purtarea măștii la locul de muncă este obligatorie dacă angajatorul o cere

Conform DGUV, atunci când angajatorul solicită purtarea măștii la locul de muncă, angajatul trebuie să respecte această prevedere.

DGUV, asociația care coordonează societățile de asigurări de răspundere civilă a angajatorilor și a companiilor de asigurări împotriva accidentelor de muncă, recomandă purtarea măștii pentru o perioadă de două ore atunci când angajatul efectuează o muncă fizică moderată, urmată de un timp de recuperare de 30 de minute.

Germania: Purtarea măștii la locul de muncă este obligatorie dacă angajatorul o cere

În același timp, reprezentanții DGUV fac și o serie de recomandări pentru angajați, în special pentru cei din sectorul logisitc și care lucrează în zonele de încărcare-descărcare marfă.

Astfel, în condițiile în care angajatul efectuează o muncă fizică moderată se recomandă purtarea măștii pentru o perioadă de doua oră, după care o perioadă de 30 de minute de recuperare fără mască. DGUV precizează însă foarte clar că cele 30 de minute nu înseamnă pauză de lucru.

În cazul în care munca fizică este ușoară se poate prelungi purtarea măștii până la 3 ore. DGUV recomandă ca angajații să nu-și îndepărteze masca de protecție a gurii și nasului dacă nu este o distanță minimă de 1.5 metri între  colegi.

VEZI ȘI: LogPay a preluat platforma de rezervări Truck Parking Europe

De asemnea, este recomandat ca și șoferii de camion să poarte mască de fiecare dată când ajung în zone aglomerate, precum parcări, și mai ales în zonele logistice unde au de încărcat sau descărcat marfă.

DGUV atrage atenția că aceste recomandări sunt orientative și nu sunt obligatorii. În schimb, angajații sunt obligați să poarte măști și să respecte protocolul de igienă sanitară și de protecție împotriva răspândirii virusului Sars-COV-2 instituit în zona de lucru de către angajator în conformitate cu prevederile legislative în vigoare stabilite pentru medicina muncii.

Aceste prevederi au fost discutate cu Ministerul Muncii, cu toate instituțiile abilitate și sunt aprobate inclusiv de societățile de asigurare de răspundere civilă a angajatorilor și a companiilor de asigurări împotriva accidentelor de muncă.

Din aceeași categorie...

Back to top button