ȘtiriTop News

Germania renunță la controalele staționare de la granița cu Cehia

Termenul expiră pe 14 aprilie și nu va fi prelungit.

Circulația camioanelor la granița dintre Germania și Cehia se va îmbunătăți considerabil în curând: termenul pentru controalele staționare din vamă va expira miercuri și nu va fi prelungit.

Controalele staționare de la granița cu Cehia, introduse de Germania în contextul crizei coronavirus, se apropie de final. Termenul ar trebui să expire miercuri (14 aprilie) și nu va fi prelungit.

Germania renunță la controalele staționare de la granița cu Cehia

Anunțul a fost făcut astăzi de un purtător de cuvânt al Ministerului Federal de Interne, la Berlin. Acesta a motivat decizia prin scăderea semnificativă a numărului infectărilor cu coronavirus din Cehia, în ultima perioadă.

VEZI ȘI: BAG face angajări pe bandă rulantă pentru a crește capacitatea de control

Cehia intrase pe așa-zisa listă a țărilor cu incidență înaltă la 28 martie. Șoferii de camion aveau încă obligația înregistrării online înainte de a intra în Germania, cu excepția celor care doar tranzitau teritoriul german. De asemenea, șoferii care petreceau mai puțin de 72 de ore pe teritoriul german nu mai trebuiau să prezinte un test COVID negativ.

Anterior, de la mijlocul lunii februarie, Cehia fusese introdusă pe lista zonelor de circulație a tulpinilor mai contagioase Covid-19. În acea perioadă, toți șoferii de camion care intrau în Germania trebuiau să prezinte la graniță un test COVID negativ vechi de cel mult 48 de ore.

Din aceeași categorie...

Back to top button