Știri

Sancționați pentru că nu au păstrat distanța de siguranță între camioane, în Germania

Un total de 17 șoferi de camion au fost sancționați în Germania pentru că nu au păstrat o distanța de siguranță minimă între camioane sau au depășit în zone unde acest lucru era interzis.

Nerespectarea distanței de sigurantă legale între două camioane (minim 50 de metri) sau depășirea în zone unde acest lucru este interzis, duc adesea la accidente rutiere cu urmări grave – mai ales iarna.

Luni, 18 ianuarie, poliția germană a monitorizat pe A24 dacă șoferii de camion păstrează distanța de siguranță legală între camioane. Astfel, în intervalul orar 09:00 – 12:00, au fost depistate 15 camioane care nu păstrat o distanță de siguranță legală de minim 50 de metri.

VEZI ȘI: Citroën lansează autoutilitara electrică e-Berlingo Van

Șoferii acestor camioane au fost direcționați către o parcare, unde au fost confruntați cu dovezile foto. Aceștia au fost sancționați cu o amendă de 100 de euro și au primit un punct de penalizare pe permis. “Campion” a fost șoferul unui camion înmatriculat în Polonia, care rula la o distanță de aproximativ 10 metri în spatele camionul din față sa.

De asemenea, în cadrul controlului au mai fost depistate două camioane care au efectuat depășiri, deși acest lucru era interzis. Și șoferii acestora au fost amendați cu 100 de euro și au primit un punct de penalizare.

Din aceeași categorie...

Back to top button