ParcariȘtiri

Germania: Scanere laser pentru detectarea locurilor de parcare libere

Autobahn GmbH a demarat un proiect pilot în care va folosi scanere laser pentru a detecta locurile de parcare libere pentru camioane din Germania.

Criza de locuri de parcare pentru camioane din Germania este cunoscută, și deși autoritățile anunță proiecte în acest sens, situația nu se va schimba în bine în curând. În acest condiții, Autobahn GmbH încearcă măcar să optimizeze folosirea locurilor de parcare existente.

Germania: Scanere laser pentru detectarea locurilor de parcare libere

De aceea, compania care administrează autostrăzile din Germania a pornit un proiect pilot în parcarea Wiesbaden-Medenbach de pe autostrada A3, în care scanere laser vor fi folosite pentru a înregistra în timp real câte locuri pentru camioane sunt disponibile. Informațiile vor fi actualizate la minut într-o aplicație, care va ajuta șoferii să își planifice perioadele de odihnă.

Dacă își va dovedi utilitatea, sistemul va fi utilizat la nivel național, inițial în parcările mari, cu peste 50 de locuri pentru camioane. Sistemul nu va depista doar locurile de parcare libere, ci și camioanele oprite în zone periculoase, precum benzile de decelerare și accelerare.

VEZI ȘI: Harta cu interdicțiile pentru camioane din Germania și rutele alternative

Potrivit ADAC, în Germania există un deficit de 25.000 de locuri de parcare pentru camioane. Oficialii poliției din Hesse, responsabili pentru aproape 490 km de autostradă (A5 și A45), au raportat însă o ușoară relaxare a situației față de 2019, când mult mai multe camioane erau nevoite să parcheze neregulamentar.

Din perspectiva experților, pe lângă extinderea parcărilor și optimizarea folosirii spațiilor libere, o soluție cu efect imediat ar fi posibilitatea ca șoferii să poată folosi pe timpul nopții parcările parcurilor industriale și logistice situate de-a lungul autostrăzilor.

Din aceeași categorie...

Back to top button