Știri

Germania a scos de pe lista țărilor cu variante de virus Cehia, Slovacia și zona Tirol

Germania a scos de pe lista țărilor cu variante de virus Cehia, Slovacia și zona Tirol (Austria), astfel că, șoferii care vin aceste țări nu mai au nevoie de test COVID negativ, dacă petrec mai puțin de 72 de ore în Germania.

Germania a anunțat că a scos Cehia și Slovacia de pe lista țărilor cu variante de virus, acestea fiind introduse după reevaluare pe lista țărilor cu risc ridicat, conform Institutului Koch.

Germania a scos de pe lista țărilor cu variante de virus Cehia, Slovacia și zona Tirol

Zona Tirol din Austria a fost și ea scoasă de pe lista țărilor cu variante de virus și a fost introdusă pe lista țărilor cu risc normal. Astfel, începând de duminică, 28 martie 2021, ora 00:00, șoferii de camion care intră în Germania din zona Tirol nu mai trebuie să prezinte test COVID negativ și nu trebuie să se mai înregistreze.

VEZI ȘI: Fără restricții pentru camioane de Paștele catolic în Germania, Italia și Spania

În schimb, cei care au fost în ultimele 10 zile în țări aflate pe lista cu risc ridicat, precum Cehia și Slovacia, au obligația înregistrării online înainte de a intra în Germania. Excepție fac cei care tranzitează teritoriul german, indiferent de natura transportului. De asemenea, șoferii care petrec mai puțin de 72 de ore pe teritoriul german sau se află în tranzit, nu trebuie să mai prezinte un test COVID negativ.

Dacă zona Tirol (Austria) a ajuns pe lista țărilor cu ric normal, regiunea Mossel din Franța rămâne pe lista celor cu risc ridicat. În același timp, Germania a introdus Franța pe lista țărilor cu risc ridicat (Hochinzidenzgebiete).

Din aceeași categorie...

Back to top button