Știri

Germania: Serie de accidente de camion pe A3 cu răniți grav

Marți, 21 martie, o serie de accidente de camion pe autostrada A3 din Germania, între Limburg și Bad Camberg, au dus la răniri grave și la perturbări masive ale traficului.

La scurt timp după miezul nopții, șoferul unui camion în vârstă de 53 de ani a intrat într-un sistem de semnalizare care trebuia să asigure securitatea unui șantier de construcții pe timp de noapte, imediat după aria de servicii Bad Camberg, în direcția Frankfurt. Șoferul a fost grav rănit în urma accidentului.

Germania: Serie de accidente de camion pe A3 cu răniți grav

În jurul orei 5.20, un alt accident grav cu lovire din spate a avut loc pe contrasens cu puțin timp înainte de zona de servicii Bad Camberg. Șoferul unei furgonete, în vârstă de 56 de ani, a lovit un camion articulat care era oprit în trafic. Deși camionul avea în funcțiune luminile de avarie, coliziunea s-a produs totuși.

În urma impactului, șoferul furgonetei, în vârstă de 56 de ani, a fost grav rănit și a rămas blocat în vehicul. El a trebuit să fie salvat de pompieri și dus la spital pentru îngrijiri suplimentare. Pagubele materiale s-au ridicat la aproximativ 25.000 de euro.

Drumul a fost închis parțial pentru lucrările de salvare și recuperare, iar traficul a fost foarte aglomerat.

La finanul acestui ambuteiaj, un alt accident grav a avut loc în jurul orei 06:35, în apropierea comunei Brechen, între Limburg și Bad Camberg. Un al șofer de camion în vârstă de 57 de ani a intrat în camionul din fața sa fără să frâneze, fiind grav rănit.

VEZI ȘI: ABB dezvoltă o soluție de încărcare pentru camioane electrice într-un proiect european

În plus, camioanele au rămas blocate unul în celălalt. Un medic de urgență a fost transportat la locul accidentului cu un elicopter de salvare. După ce bărbatul rănit a fost stabilizat în cabina distrusă, pompierii au început operațiunile de descarcerare. Pentru a evita accidentarea suplimentară a șoferului rănit, pompierii au acționat cu extremă precauție.

În jurul orei 9.00, bărbatul a putut fi în cele din urmă eliberat complet și salvat. După ce a primit îngrijiri medicale într-o ambulanță, bărbatul rănit a fost transportat cu avionul la un spital din Wiesbaden. Autostrada A3 a fost complet închisă în direcția Frankfurt pentru lucrări de salvare și recuperare.

După ce banda din stânga a fost curățată, aceasta a fost redeschisă traficului în jurul orei 10:40. O coadă de aproape 20 de kilometri s-a format până la Nentershausen, în Renania-Palatinat.

Din ordinul procuraturii, polițiștii au chemat un expert pentru a investiga cauza accidentului, iar vehiculele au fost sechestrate. Operațiunile de salvare au durat până în jurul orei 16.00, epavele trebuind să fie separate unele de altele și transportate de acolo. Poliția rutieră estimează pagubele la cel puțin 130.000 de euro.

Din aceeași categorie...

Back to top button