GreenZoneȘtiri

Germania și Danemarca, acord privind combinațiile LHV de 25 de metri lungime

Germania și Danemarca au semnat un acord bilateral privind folosirea combinațiilor LHV (EcoCombi), de până la 25,25 de metri lungime, în traficul transfrontalier.

Germania pune mare accent pe combinațiile EcoCombi, de până la 25,25 de metri lungime. De curând, rețeaua de drumuri pe care este permisă circulația acestor combinații mai lungi a fost extinsă, iar acum eficientele LHV vor putea trece granița și în Danemarca.

Acordul bilateral a fost semnat astăzi de miniștrii de transport din Germania și Danemarca. Evenimentul a avut loc cu ocazia întâlnirii dintre miniștrii de transport din UE, care vor decide astăzi inclusiv vârsta minimă pentru conducerea camioanelor în UE.

Potrivit anunțului BMDV, acordul bilateral permite traficul transfrontalier cu combinații germane LHV de tipurile 2-5 și a celor daneze echivalente. În schimb, regulamentele și cerințele specifice de siguranță din Germania vor continua să se aplice.

VEZI ȘI: Italia nu vrea să crească ponderea mărfurilor transportate pe calea ferată în pasul Brenner

În Germania, combinațiile LHV pot avea până la 25,25 metri lungime, dar greutatea maximă rămâne la 40 de tone, ca la combinațiile obișnuite. În prezent, directiva UE privind greutatea și dimensiunile camioanelor este revizuită, folosirea combinațiilor LHV putând deveni, în viitor, o normalitate în transportul internațional.

Potrivit ministrului german, două călătorii cu combinații LHV pot înlocui, în medie, trei curse cu camioane convenționale, reducând emisiile de CO2 și aglomerația de pe șosele. După Olanda, Danemarca este a doua țară cu care Germania semnează un acord bilateral privind folosirea combinațiilor LHV.

Din aceeași categorie...

Back to top button