ȘtiriTop News

Germania: Șofer amendat cu 1.400 de euro și cercetat penal pentru circulație fără plăcuță de înmatriculare

Șofer de camion amendat cu 1.400 de euro pentru încălcări ale vitezei legale și cercetat penal pentru circulație fără plăcuță de înmatriculare față.

Pe 27 februarie, în jurul orei 15:00, o patrulă civilă a Inspectoratului de Poliție Rutieră Donauwörth a surprins un camion articulat de culoare „albastru poliție” rula pe A25, între Großsorheim și Harburg, cu o viteză vădit mai mare pe urcare.

Germania: Șofer amendat cu 1.400 de euro și cercetat penal pentru circulație fără plăcuță de înmatriculare

În plus, acesta avea montate pe cabină două girofaruri albastre utilizate de vehiculele de urgență, iar plăcuța de înmatriculare de pe bara față lipsă.

În urma unei măsurători ulterioare cu ajutorul unui aparat radar, acesta a indicat o valoare a vitezei de 100 km/h, pe un segment de drum unde viteza maximă adminsă pentru camioane era 60 km/h. După deducerea toleranței de măsurare conform legii, viteza camionului a rămas 95 km/h.

VEZI ȘI: Spania: DGT trebuie să restituie unui șofer de camion mii de puncte de penalizare

În cadrul unei verificări ulterioare, șoferul în vârstă de 24 de ani le-a explicat ofițerilor că era presat de timp din cauza unei livrări urgente din Saxonia Inferioară către Rain și, prin urmare, a îndepărtat plăcuța de înmatriculare din față pentru a evita „fotografiile cu camera de viteză”. Plăcuța se afla lângă el în cabină.

Germania: Șofer amendat cu 1.400 de euro și cercetat penal pentru circulație fără plăcuță de înmatriculare

O analiză a datelor înregistrate de tahograf a arătat că viteza maximă a camionului a fost depășită de mai multe ori, de fiecare dată la 95 km/h.

Amenda prevăzută numai pentru aceste încălcări se ridică la aproximativ 1.400 de euro. Girofarurile albastre de pe acoperiș, care, aparent, a oferit o cale liberă, a trebuit să fie îndepărtată la fața locului. Tânărul în vârstă de 24 de ani, căruia îi fusese retras temporar permisul de conducere pentru diverse încălcări ale regulilor de circulație, va fi cercetat penal, printre altele pentru suspiciune de utilizare abuzivă a plăcuțelor de înmatriculare.

Din aceeași categorie...

Back to top button