Știri

Germania: Șoferi de camion vitezomani prinși pe A9

Pe 11 și 12 februarie, poliția rutieră din Turingia a depistat în trafic două cazuri de șoferi de camion vitezomani.

Pe 11 februarie, un camion articulat înmatriculat în Portugalia care circula vizibil cu viteză pe autostrada A9 în direcția Berlin, între nodurile Eisenberg și Droyßig, le-a atras atenția ofițerilor din cadrul inspectoratului de poliție rutieră din Turingia, aflați în patrulare.

Stilul de condus al șoferului i-a făcut pe aceștia să decidă oprirea camionului pentru mai multe verificări.

După verificarea tahografului digital, s-a constatat că șoferul portughez, în vârstă de 26 de ani, circula cu o viteză de cel puțin 125 km/h. De asemenea, colegul său de echipaj, în vârstă de 28 de ani, a condus camionul cu o viteză de 110 km/h.

VEZI ȘI: 80 km/h pe drum drept, 133 km/h la vale. Amendă de 2.000 de euro pentru șofer

Pe lângă aceste abateri de viteză, polițiștii au găsit două anvelope uzate pe semiremorcă în timpul unei inspecții vizuale. Adâncimea măsurată a benzii de rulare a anvelopelor era de 0,36 milimetri.

Drept urmare, cei doi șoferi de camion vitezomani au fost sancționați. Șoferul aflat la volan a trebuit să plătească pe loc o amendă garanție de 535 de euro, în timp ce colegul său de echipaj a scos din buzunar 235 de euro.

Autostrada A9 lângă Triptis

Pe 12 februarie, o altă patrulă din cadrul aceluiași departamentului de poliție rutieră a observat pe autostrada A9 în direcția München, între nodurile Lederhose și Triptis, un alt camion, de data aceasta înmatriculat în Polonia, care se deplasa cu viteză.

În consecință, acesta a fost oprit pentru control în parcarea Rodaborn de pe autostradă.

După verificarea tahografului, ofițerii de poliție au detectat mai multe vârfuri de viteză de 114 km/h la șoferul polonez în vârstă de 61 de ani. Prin urmare, acesta a trebuit să plătească pe loc o amendă garanție de 200 de euro.

În ambele cazuri, sancțiunea finală și cuantumul amenzii vor fi strabilite de o instanță.

Din aceeași categorie...

Back to top button