Știri

Germania solicită test COVID negativ șoferilor care vin din Moselle (Franța)

Din 2 martie 2021, șoferii de camion care intră în Germania din departamentul Moselle (Franța) sunt obligați să prezinte un test COVID negativ.

Având în vedere situația sanitară actuală, în special a circulației tulpinilor sud-africane și braziliene de COVID-19, Germania a decis clasificarea departamentului Moselle (Franța) ca zonă cu circulație ridicată de viruși mutanți.

Germania solicită test COVID negativ șoferilor care vin din Moselle (Franța)

Astfel, cei care intra în Germania din departamentul Moselle vor avea obligația de a prezenta un test COVID negativ (PCR sau antigen), nu mai vechi de 48 de ore, respectiv să se înregistreze electronic la intrarea pe teritoriul Germaniei, după cum a anunțat prefectura acestui departament. La nevoie, declarația se poate prezenta și pe hârtie.

”Nicio excepție nu se aplică pentru aceste două reguli”, specifică prefectura din Moselle.

Cei care lucrează în Germania sunt invitați să-și contacteze angajatorul german pentru a efectua testul. În caz contrar, aceștia pot efectua un test COVID în Franța. Puncte de testare le găsiți AICI.

Conform presei germane, nu vor fi controale la frontieră. Totuși, controale s-ar putea efectua în interiorul țării. În plus, transportul public nu va ma fi permis peste graniță. Astfel, autobuzele și tramvaiele dintre Saar și Moselle nu vor mai circula.

VEZI ȘI: Germania, Cehia și Tirol (Austria) solicită test COVID negativ șoferilor de camion

Restricțiile nu se aplică și în sens invers. Șoferii de camion trebuie să prezinte un document care să justifice intrarea în Franța, dar nu trebuie să dețină un test COVID negativ, nu mai vechi de 72 de ore, la fel ca celelalte persoane.

Autoritățile franceze și germane au convenit asupra necesității de a evita orice închidere a frontierei și vor continua să discute în zilele următoare pentru a vedea toate posibilitățile de limitare a acestor restricții, în funcție de evoluția situației sanitare.

Din aceeași categorie...

Back to top button