CarburantiTop News

Germania: Stații de încărcare rapidă în fiecare benzinărie, începând cu 2028

Guvernul federal obligă marile rețele de desfacere a carburanților să instaleze stații de încărcare rapidă în fiecare benzinărie.

În vederea atingerii obiectivului de 15 milioane de automobile electrice în 2030, nevoia de infrastructură de încărcare va continua să crească în viitor.

Prin urmare, guvernul federal a introdus un amendament prin care obligă marile lanțuri de desfacere a carburanților care dețin peste 200 de locații să instaleze cel puțin o stație de încărcare rapidă de minimum 150 kW în fiecare benzinărie, începând cu 1 ianuarie 2028.

Astfel, vor fi create aproximativ 8.000 de puncte de încărcare rapidă suplimentare în benzinării sau în imediata vecinătate – o măsură pentru extinderea la nivel național a infrastructurii de încărcare și, prin urmare, pentru mai multă încredere în electromobilitate.

Multe benzinării oferă deja puncte de încărcare rapidă. Cu toate acestea, oferta nu este încă la nivel național și variază la nivel regional. În martie 2024, doar aproximativ 7% dintre benzinăriile din Germania ofereau posibilitatea de încărcare rapidă cu o putere de cel puțin 150 de kilowați.

VEZI ȘI: OMV Petrom are cea mai mare rețea de stații de încărcare din România

Așa cum era de așteptat, marii retaileri de carburant contestă amendamentul adoptat.

Aral, cel mai mare lanț de benzinării din Germania, cu aproximativ 2.400 de locații, critică propunerea, comparând-o cu o economie centralizată ineficientă. Compania argumentează că această obligație ar conduce la investiții nejustificate, având în vedere că nu toate stațiile de benzină necesită puncte de încărcare rapidă. Până în anul 2030, Aral intenționează să dezvolte până la 20.000 de puncte de încărcare pe teritoriul Germaniei.

În prezent, în Germania există aproximativ 14.000 de benzinării în funcțiune.

Din aceeași categorie...

Back to top button