Germania susține de la buget proiectele de mobilitate pe bază de hidrogen

Germania susține de la buget proiectele de mobilitate pe bază de hidrogen
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) susține proiectele de mobilitate pe bază de hidrogen cu 23.5 millione de euro, cel mai mare buget fiind obținut de Deutsche Post DHL.

BMVI a decis, în urma unor studii și programa de cercetare pornite în 2006, să investească sume și mai mari în programe de mobilitate pe bază de hidrogen, soluțiile fiind cele mai promițătoare în ceea ce privește reducerea emisiilor de noxe.

Germania susține de la buget proiectele de mobilitate pe bază de hidrogen

Andreas Scheuer, Ministrul Transporturilor, a afirmat recent că viitorul mobilității este pe hidrogen și electric și că toate studiile efectuate până acum trebuie să-și găsească aplicabilitatea în viața de zi cu zi.

Tocmai de aceea BMVI va aloca 23.5 milioane de euro unor companii care să implementeze programe de mobilitate cu zero emisii de CO2.

Cea mai mare sumă a fost alocată proiectului propus de Deutsche Post DHL care va achiziționa 500 de vehicule cu pilă de combustibil pe hidrogen produse de Streetscooter, o companie a grupului. Pentru acest proiect concernul va primi suma de 9,8 milioane de euro.

VEZI ȘI: AL-KO începe producția șasiului hibrid cu axă spate electrificată

Aproximativ 8.5 milioane de euro au primit constructorul de camioane MAN și Shell, care împreună cu partenerii Anleg și TU Braunschweig, vor produce camioane pe hidrogen și infrastructura necesară de puncte de alimentare.

Compania Evobus a primit 3 milioane de euro pentru dezvoltarea unui autobuz electric a cărei autonomie să fie prelungită cu ajutorul unei pile de combustie pe bază de hidrogen.

Compania Günsel Fördertechnik und Fahrzeugbau primește aproximativ un milion de euro pentru achiziționarea a 89 de motostivuitoare și alte utilitare folosite în cadrul uzinei BMW din Leipzig.

Printre companiile care au primit fonduri se mai numără companiile GT Mobility (Clever Shuttle) și Faun Umwelttechnik.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.