Știri

Germania: Taxe de drum maxime pentru camioanele cu eșapamente manipulate

BAG poate aplica pentru camioanele cu eșapamente manipulate taxe de drum mai mari, ca pentru cea mai nefavorabilă clasă de emisii, Euro 0, a confirmat Curtea Administrativă din Koln.

Procedura de la Curtea Administrativă din Koln a vizat o companie de transport al cărei camion a fost depistat de inspectorii BAG cu sistemul SCR deconectat.

Germania: Taxe de drum maxime pentru camioanele cu eșapamente manipulate

BAG a stabilit că vehiculul trebuie să plătească o taxă de drum calculată pentru clasa Euro 0, din cauza nefuncționării sistemului de curățare a gazelor de eșapament. Curtea Administrativă din Koln a confirmat recent opinia legală a BAG cu o decizie finală.

Potrivit deciziei, autoritățile pot accepta clasa de emisii Euro 0 pentru camioane cu eșapamente manipulate, dacă plătitorul de taxe de drum nu poate dovedi că sistemul a funcționat corespunzător sau că a existat o clasă de emisii diferită.

VEZI ȘI: Hamburg a rămas și în 2021 cel mai aglomerat oraș din Germania

Povara obținerii dovezilor pentru clasa de emisii cade în seama plătitorului de taxe de drum, după cum explică BAG. Aceasta se aplică și perioadei dinaintea cursei în care manipularea a fost observată prima dată.

Atât timp cât utilizarea a avut loc în perioada stabilită prin lege de patru ani, autoritatea poate determina retroactiv perioada în care se presupune o anumită clasă de emisii. Perioada menționată mai sus începe după încheierea anului calendaristic în care a avut loc utilizarea respectivă.

Din aceeași categorie...

Back to top button