EcofriendlyTop News

Germania: Taxe de drum zero doar pentru camioanele cu gaz din fabrică

Începând de la 1 octombrie, doar camioanele echipate cu sisteme de alimentare cu gaz montate din fabrică vor fi scutite de plata taxelor de drum din Germania.

BAG va pune capăt practicii de convertire parțială sau chiar aparentă a camioanelor diesel la alimentarea cu gaz natural, pentru fraudarea taxelor de drum. Începând de la 1 octombrie 2021, doar camioanele echipate cu instalație de alimentare cu gaz montată din fabrică vor fi scutite de la plata taxelor de drum din Germania.

Germania: Taxe de drum zero doar pentru camioanele cu gaz din fabrică

În ultimele luni, un număr impresionant de camioane diesel au fost modificate cu instalații CNG ieftine. Cele mai multe astfel de camioane aparțin unor companii din Germania, Olanda și Polonia.

Fostul regulament prevedea ca pe camionul convertit să fie prezent un rezervor de gaz de cel puțin 300 de litri. Problema este că foarte multe companii au păcălit sistemul, nefolosind în mers instalația de gaz, ci pe cea de motorină.

VEZI ȘI: Ford Trucks și-a ales importatorul oficial din Germania

Începând de la 1 octombrie, scutirea de la plata taxelor de drum se va acorda doar vehiculelor echipate din fabrică cu instalație de gaz. În plus, camioanele trebuie să demonstreze că respectă standardul de emisii Euro VI.

Toate vehiculele convertite la gaz natural vor fi îndepărtate din ”lista albă” a Toll Collect și vor plăti taxe de drum după 1 octombrie. Toll Collect urmează să informeze proprietarii vehiculelor despre noua procedură.

Din aceeași categorie...

Back to top button