ȘtiriTehnologie

Germania transformă 280 de km din A39 în zonă de teste pentru dezvoltarea traficului de vehicule autonome

Pe 1 ianuarie 2020 va fi gata zona de teste pentru dezvoltarea traficului de vehicule autonome de pe A39 din Saxonia Inferioară, care va avea o lungime de aproximativ 280 km.

Autoritățile germane au început lucrările la următoarea etapă pentru construirea platformei de cercetare din zona Niedersachsenm, în același timp cu lucrările de reabilitare de pe A39 la est de Braunschweig, planificate oricum pentru această perioadă.

Germania transformă 280 de km din A39 în zonă de teste pentru dezvoltarea traficului de vehicule autonome

În paralel cu aceste lucrări, care vor avea o durată de 5 luni, pe o distanțâ de 8 kilometri între Cremlingen și Scheppau, autoritățile locale din Saxonia Inferioară vor derula lucrările pentru instalarea infrastructurii tehnice necesare zonei de teste, adică 71 de stâlpi pentru tehnologia de detectare, stații pentru componentele necesare pentru procesarea locală a datelor în timp real și rute de cablu corespunzătoare.

Pentru a putea oferi date și informații din situații reale de trafic pe viitor, platforma de cercetare și teste pentru dezvoltarea traficului de vehicule autonome se va întinde în final pe o distanță de aproximativ 280 km.

Datele colectate vor fi stocate separat în funcție de vehicule, categoriile principale fiind mașini personale, camioane și vehicule comerciale ușoare.

VEZI ȘI: Campanie împotriva companiilor de tip letterbox pornită de uniunea sindicală Ver.di

Centrul Aerospațial German (DLR) este una din instituțiile care participă la acest proiect și care va analiza datele pentru a găsi soluții pentru transportul de mărfuri în viitor.

Germania transformă 280 de km din A39 în zonă de teste pentru dezvoltarea traficului de vehicule autonome

Potrivit DLR, datele ar trebui să fie utilizate ca referință pentru sarcinile de revizuire și evaluare, în scopul îmbunătățirii funcțiilor de asistență care echipează vehiculele și care ajută șoferul și a siguranței traficului prin abordări tehnice noi.

O dată ce această fază a zonei de testare va fi finalizată, colectarea de date privind volumul și dinamica traficului pe lungimea traseului va fi supravegheată și cu camere.

Cu ajutorul acestora se va observa traficul din “perspecitva păsărilor”, așa cum raportează DLR.

Germania transformă 280 de km din A39 în zonă de teste pentru dezvoltarea traficului de vehicule autonome

Pentru a respecta noile reglementări de protecția datelor personale (GDPR), nu vor fi stocate imagini ale persoanelor și plăcuțelor de înmatriculare ale vehiculelor.

După ce lucrările vor fi finalizate, zona de teste pentru traficul autonom și a mobilității din viitor se va întinde pe o lungime de aproximativ 280 de kilometri.

Obiectivul este ca această zonă să fie operațională începând cu 1 ianuarie 2020 și să ofere date care să ducă la dezvoltarea traficului autonom, dar mai ales, să identifice potențialele probleme care pot apărea în aceste situații.

Zona de teste este finanțată de autoritățile din Saxonia Inferioară și de Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDER).

Din aceeași categorie...

Back to top button