Germania: Transportor auto oprit din circulație, deoarece punea în pericol siguranța traficului

Germania: Transportor auto oprit din circulație, deoarece punea în pericol siguranța traficului
Poliția germană din Bad Hersfeld a oprit din circulație un transportor auto, deoarece acesta punea în pericol siguranța traficului pe autostrada A7.

Marți, 13 octombrie, un transportor auto încărcat cu trei autotractoare a fost oprit din circulație de poliția de autostradă din Bad Hersfeld, pe autostrada A7, deoarece cele trei autotractoare erau aproape să alunece de pe platformă pe tronsonul Pommer, o secțiune de drum în urcare între punctele de ieșire Bad Hersfeld-West și Homberg/Efze.

Germania: Transportor auto oprit din circulație, deoarece punea în pericol siguranța traficului

Din cauza lungimii acestora, cele trei autotractoare au fost încărcate incorect pe platformă, iar poziționarea acestora a făcut ca transportul să depășească înălțimea legală, transportatorul asumându-și o serie de riscuri.

Pentru a reduce din înălțimea transportului, anvelopele fața a două din cele trei autotractoare au fost dezumflate, ceea ce este extrem de periculos. În principiu, vehiculele transportate se fixează cu centuri de siguranță speciale în trei puncte pe deasupra roților de anumite puncte de prindere de pe platforma de transport. Pentru asta însă roțile trebuie să fie umflate, ceea ce în acest caz nu s-a întâmplat.

Șoferul nu a oprit în prima fază la semnalele poliției și a fost urmărit o bucată de drum și somat să oprească în parcarea Fuchsrain de pe A7.

VEZI ȘI: TRATON și TuSimple vor dezvolta în comun camioane autonome

Aici agenții de control au constatat că înălțimea totală a transportului era de 4.51 de metri, ceea ce însemna că înălțimea maximă permisă a fost depășită cu peste 50 de centimetri în unele puncte. În cazul în care transportul nu era oprit acesta nu avea cum să treacă de următorul pod și ar fi putut provoca un accident cu urmări grave.

În plus, pentru că roțile din față au fost dezumflate, unui dintre capetele tractor a alunecat de pe platformă și depășea marginea laterală din dreapta făcând ca lățimea totală a transportului să fie mai mare cu 12 centimetri decât cea permisă. Și din această cauză, într-un viraj strâns sau la o manevră bruscă de evitare, șoferul ar fi putut provoca un accident cu urmări grave.

Germania: Transportor auto oprit din circulație, deoarece punea în pericol siguranța traficului

Agenții de poliției i-au interzis șoferului să-și continue drumul până când unul din autotractoare nu a fost mutat pe un alt transportor.

Cele două transportoare auto au putut pleca mai departe, doar după ce polițiștii au verificat toate sistemele de siguranță.

În urma acestei acțiuni, poliția din Bad Hersfeld a deschis o acțiune în justiței împotriva șoferului, companiei care a încărcat vehiculele, dar și a proprietarului acestora.

Toate cele trei părți urmează să fie amendate cu sume de până într-o 1.000 de euro.

Follow #infotrucker