Știri

Germania: Va fi reintrodusă restricția de circulație pentru camioane în zilele de duminică

Restricția de circulație pentru camioane în zilele de duminică va fi reintrodusă de la 1 septembrie 2020 în aproape toate landurile din Germania.

Ridicată inițial pe perioada pandemiei de COVID-19 pentru a permite aprovizionarea cu mărfuri de strictă necesitate, restricția de circulație a fost ridicată ulterior pentru toate tipurile de transport mărfuri.

Germania: Va fi reintrodusă restricția de circulație pentru camioane în zilele de duminică

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (BMVI) a publicat decizia de reintroducere a restricției de circulație pentru camioane și programul orar în care se aplică.

VEZI ȘI: Aproape o treime din camioanele controlate de BAG au încălcat regulile cabotajului

Astfel, de la 1 septembrie, restricția este valabilă duminica și pe perioada sărbătorilor legale între orele 00:00 și 22:00 pentru toate vehiculele comerciale de peste 7.5 tone

Conform legislației federale, landurile pot decide și la nivel regional dacă mai păstrează în vigoare această facilitate, dar toți miniștri transporturilor au anunța că restricția de circulație pentru camioane în zilele de duminică va intra din nou în vigoare de la data de 1 septembrie.

Singura regiune în care camioanele vor putea circula în continuare duminică este landul Saarland, unul dintre cele 16 landuri ale Germaniei, care are capitala la Saarbrücken.

Din aceeași categorie...

Back to top button