In Focus

Germania va finanța achiziția de sisteme de asistență la virare pe camioane

Germania va oferi stimulente financiare pentru a încuraja achiziția de sisteme de asistență la virare pe camioane, pentru protecția utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor.

Accidentele grave de la capătul ambuteiajelor, respectiv dintre camioane și bicicliști ori pietoni din ultimele luni, au făcut guvernul german să ia măsuri pentru îmbunătățirea siguranței rutiere.

Germania va finanța achiziția de sisteme de asistență la virare pe camioane

Astfel, Ministrul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) urmează să lanseze un program federal prin care să încurajeze achiziția sistemlelor de asistență la virare pe camioane, care frânează automat atunci când detectează pietoni și bicicliști.

Proiectul programului federal în valoare de cinci milioane de euro este pregătit, acesta urmând să fie publicat în monitorul oficial al BMVI în octombrie 2018 și să debuteze la începutul lui 2019.

În prezent, recomandările privind cerințele tehnice pentru sistemele de asistență la virare sunt încă supuse votului.

Încă din vară, ministrul transporturilor, Andreas Scheuer, a lansat o campanie la nivel național pentru a promova modernizarea rapidă a camioanelor existente cu sisteme de asistență la virare.

VEZI ȘI: Cele mai noi soluții Transics prezentate operatorilor de transport din România

În cadrul acestei campanii, mai multe companii printre care Edeka/Netto Marken-Discount, Aldi Nord, Aldi Süd, Alba, DB Schenker și alți furnizori din sectorul logistic și de transport au spus ca susțin acțiunea BMVI și că încearca să-și echipeze retrofit camioanele cu aceste sisteme de asistență la virare înainte de data lac are acestea vor devini obligatorii în UE, respectiv să cumpere camioane noi echipate cu aceste sisteme.

În actuala revizuire a directivei privind siguranța generală a vehiculelor, Comisia Europeană propune, între altele, ca toate camioanele și autobuzele să fie echipate obligatoriu din 2024 cu sisteme de asistență la virare.

Din aceeași categorie...

Back to top button