LegislatieTop News

Germania va folosi sistemul de taxare a drumurilor pentru a controla cabotajul ilegal

BAG va folosi în curând o nouă modalitate de a controla cabotajul ilegal: inspectorii vor putea verifica înregistrările sistemului electronic de taxare a drumurilor pentru a verifica data la care un camion a intrat în Germania.

Măsura a fost anunțată de doi politicieni din coaliția de guvernământ, responsabili pentru transportul de mărfuri, la un eveniment organizat de asociația BGL, ca parte a târgului online Transport Logistic 2021. Ideea a fost consultată atât la nivelul guvernului federal, cât și al Autorității Federale de Protecție a Datelor.

Germania va folosi sistemul de taxare a drumurilor pentru a controla cabotajul ilegal

Cei doi politicieni au apreciat că această metodă ar putea fi introdusă foarte curând, deoarece sistemul Toll Collect va transmite doar date legate de camion, nu și date personale.

VEZI ȘI: BAG face angajări pe bandă rulantă pentru a crește capacitatea de control

Deși BAG se ocupă atât de controlul cabotajului, cât și de cel al plății taxelor de drum, cele două atribuții nu au fost până acum combinate. Noua metodă va fi folosită pentru a descoperi mai ușor cabotajul ilegal, verificând data de intrare în Germania, respectiv timpul petrecut în țară de un camion străin.

Vestea a fost primită cu entuziasm de reprezentanții asociațiilor de transportatori BGL, AMÖ și BWVL. Potrivit celor trei asociații, controalele eficiente ”sunt esențiale pentru o competiție corectă și consolidarea companiilor de transport germane de dimensiuni medii”.

Din aceeași categorie...

Back to top button