In Focus

Germania va implementa o serie de măsuri de susținere a transportatorilor rutieri

Germania va implementa o serie de măsuri care le vor face viața ceva mai ușoară transportatorilor rutieri, în perioadă de criză cauzată de epidemia de coronavirus.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a cerut formarea unor centre regionale în care să se raporteze în timp real capacitățile de transport disponibile din partea companiilor specializate din fiecare regiune.

Germania va implementa o serie de măsuri de susținere a transportatorilor rutieri

Astfel, aceste disponibilități pot fi utilizate pentru rezolvarea unor probleme urgente de aprovizionare, autoritățile locale având așa un acces rapid în caz de necesitate.

De asemenea, s-a decis în guvern eliminarea restricțiilor de condus în zilele de duminică și sărbătorile legale până cel puțin la finalul lunii aprilie. Totodată, va exista mai multă flexibilitate în ceea ce privește timpii de condus și odihnă, dar se vor implementa programe flexibile la rampele de încărcare/descărcare, dar și la intrarea în orașe pentru aprovizionare cu marfă.

Astfel se încearcă evitarea unor rupturi de stoc pentru produse de strictă necesitate.

VEZI ȘI: Ce trebuie să știi dacă vrei să pleci din Italia spre Austria sau Germania

Guvernul va colabora foarte strâns cu Asociația germană de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL) pentru formarea centrelor regionale, dar și pentru implementarea programelor flexibile pentru șoferi.

De asemenea, guvernul discută și acordarea unor facilități financiare pentru toate domeniile afectate de criză, fie prin credite preferențiale, reducerea impozitelor sau alte mijloace considerate utile de companiile cu probleme.

Din aceeași categorie...

Back to top button