LegislatieTop News

Germania va permite camioane autonome pe drumurile publice din 2022

Germania a ratificat aseară legea pentru condusul automatizat: de anul viitor, pe drumurile publice vor putea fi folosite în operațiuni regulate și camioane autonome.

Germania vrea să devină un pionier internațional și în condusul autonom. Obiectivul este urmărit prin legea trecută ieri în Bundestag. Așa numitele camioane autonome de nivelul SAE 4 vor putea fi folosite în operațiuni pe anumite drumuri publice din Germania începând de anul viitor. Legea mai trebuie aprobată de Consiliul Federal.

Germania va permite camioane autonome pe drumurile publice din 2022

La vehiculele autonome de nivelul 4, sistemul computerizat poate controla în totalitate vehiculul în anumite aplicații, fără monitorizarea unui șofer uman. În caz de urgență, sistemul ar trebui să fie capabil să oprească în siguranță pe marginea drumului.

VEZI ȘI: Optifuel Lab 3: consum mai mic cu 12,5% față de un Renault T standard

Potrivit Ministerului de Transport, tehnologia ar putea fi folosită atât pentru transportul de marfă, cât și pentru conexiuni de tip navetă în transportul de persoane.

Asociația Germană a Industriei Auto (VDA) a primit cu căldură noua lege a condusului autonom. ”Cu adoptarea noii legi, Germania are șansa de a deveni prima și până acum singura națiune care a creat un cadru legal pentru tehnologia viitorului”, a declarat Hildegard Müller, președintele VDA.

Din aceeași categorie...

Back to top button