Germania va pregăti specialiști pe zona comercială pentru industria de transport și logistică

Germania va pregăti specialiști pe zona comercială pentru industria de transport și logistică
Din cauza lipsei tot mai mari de personal din industria de transport și logistică, Germania va investi în pregătire de specialiști pe zona comercială pentru a sprijini companiile din acest domeniu.

Pe fondul creșterii constante a nevoilor de transport, nu s-a constatat doar o criză de șoferi profesioniști, ci a crescut cererea și pentru specialiști pe zona comercială din această industrie.

Germania va pregăti specialiști pe zona comercială pentru industria de transport și logistică

Conform evaluării condițiilor de lucru, pregătirii și pieței forței de muncă a operatorilor comerciali pentru serviciile de curierat și logistică, a personalului de vănzări pentru servicii de curierat, expres și poștal, precum și comercianți de transport maritim, efectuate de Biroul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG), în colaborare cu Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI), sectorul de transport și logistică se confruntă acum cu o nouă criză de personal.

Astfel, începând din 2017, nevoia de personal comercial în rândul companiilor a depășit constat numărul de persoane disponibile să lucreze în domeniu și care au calificarea necesară.

Companiile de transport și logistică au realizat că este o nevoie de personal calificat și în acest segment, iar în urma unui sondaj efectuat de Ministerul Muncii, două treimi dintre companiile chestionate au declarat că sunt dispuse să investească în școlarizarea personalului necesar în acest domeniu.

Acest lucru vine și ca urmare a solicitărilor angajaților cu experiență în sectorul comercial, care au solicitat însă participarea la cursuri personalizate pentru domeniul de activitate în care activează, sectorul de transport și logistică având foarte multe particularități care nu se întâlnesc în alte domenii.

VEZI ȘI: BAG intensifică controalele pentru depistarea emulatoarelor Adblue

BMVI și BAG au căzut de acord să pună la punct un sistem de pregătire în acest domeniu specific pentru a permite absolvenților, dar și celor cu pregătire în acest domeniu, să se specializeze pe sectoarele transport de mărfuri rutiere, logistică și transport maritim pentru a veni în sprijinul companiilor de transport și logistică care se confruntă cu o lipsă de personal în aceste domenii.

Noile programe de școlarizare vor fi anunțate până la jumătatea acestui an și vor fi implementate în cea de-a doua parte din 2019.

Follow #infotrucker