Știri

Germania: Vor fi marcate locuri de parcare suplimentare, în spații deja ocupate de camioane

Autobahn GmbH a găsit o soluție ”din pix” pentru criza de locuri de parcare din Germania: va marca cu vopsea locuri suplimentare, în spații deja ocupate de camioane pe timpul nopții.

Ultimul raport ADAC arată că din cauza unui deficit de cel puțin 20.000 de locuri de parcare pentru camioane, la începutul serii și mai ales la căderea nopții, marcajele din spațiile de odihnă încetează să mai fie respectate.

Germania: Vor fi marcate locuri de parcare suplimentare, în spații deja ocupate de camioane

În lipsă de alte opțiuni, camioanele parcate neregulamentar pe timpul nopții au devenit aproape o regulă, iar șoferii sunt nevoiți de multe ori să staționeze în locuri periculoase sau cel puțin neprotejate fonic.

Autobahn GmbH, administratorul autostrăzilor din Germania, a găsit o soluție simplă pentru a crește ”din pix” capacitatea parcărilor. Deoarece camioanele oricum parchează în locuri nedesemnate, de exemplu pe benzile de acces, Autobahn GmbH vrea să găsească toate spațiile nepericuloase, să le măsoare și să le marcheze oficial.

VEZI ȘI: Despăgubire de 20.000 de euro pentru un șofer obligat de companie să conducă un camion cu ITP nevalid

Proiectul va începe în câteva luni atât în parcările mai mari, din preajma stațiilor de alimentare, cât și în cele mai simple spații de odihnă echipate cu facilități sanitare.

Singura veste bună legată de metoda inedită este că șoferii care parchează pe un astfel de loc, fost neregulamentar, nu se vor mai teme că vor putea fi amendați sau obligați să mute camionul. Pe de altă parte, problema găsirii unui loc de parcare în Germania va persista, deși peste noapte vor apărea locuri oficiale suplimentare pentru camioane.

Din aceeași categorie...

Back to top button