Știri

Germania vrea ca sistemul de asistență la virare să fie obligatoriu la nivel UE

Echiparea obligatorie la nivel european a vehiculelor comerciale cu sistemul de asistență la virare va reduce numărul accidentelor rutiere mortale în care sunt implicați bicicliști sau pietoni.

Andreas Scheuer, ministrul transporturilor din Germania, vrea ca împreună cu Ursula von der Leyen să impună la nivelul întregii Uniuni Europene obligativitatea echipării vehiculelor cu sistemul de asistență la virare.

Germania vrea ca sistemul de asistență la virare să fie obligatoriu la nivel UE

Mai mult, Andreas Scheuer vrea ca acest lucru să devină o temă principală în cadrul perioadei în care Germania se află la președinția Consiliului UE.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) a pregătit un proiect de lege, dar Uniunea Europeană vrea introducerea sistemul de asistență la virare doar începând cu perioada 2022/2024.

În schimb, BMVI a pregătit deja o modificare pentru Codul Rutier german care prevede că toate vehiculele comerciale de peste 3.5 tone au voie să vireze la dreapta doar cu o viteză de 5 km/h. Amenda pentru nerespectarea acestei prevederi pleacă de la 70 de euro și un punct pe carnet.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz va prezenta noi tehnologii de conectivitate pentru autorulote la CMT 2020

Discuțiile pe această temă sunt foarte aprinse în Germania după ce, recent, la Berlin, o femeie de 68 de ani care circula pe bicicletă a fost accidentată mortal de o basculantă.

Andreas Scheuer a spus că pentru el și BMVI a devenit prioritatea numărul unu să reducă numărul de accidente mortale ca urmare a virării la dreapta a vehiculelor de peste 3.5 tone și solicită întregii industrii de transport să se alinieze standardelor care să ducă la reducerea numărului de incidente.

Din aceeași categorie...

Back to top button