Știri

Germania vrea introducerea unei taxe pentru circulația pe autostrăzi în UE

La scurt timp de la preluarea președinției Consiliului European, Germania a venit cu o serie de propuneri pentru sectorul de transport, inclusiv introducerea unei taxe pe autostrăzi în UE.

Conform unui document obținut de Reuters, Germania ar urma să propună introducerea unei taxe pentru circulația pe autostrăzi în toate statele UE. Dacă va fi votat, acest proiect ar urma să fie implementat gradual pe o perioadă de opt ani.

Așa cum era normal, germanii au venit și cu o justificare, iar lucrurile sunt cât se poate de simple: o astfel de taxă ar urma să ducă la protejarea mediului înconjurător.

VEZI ȘI: Controalele tehnice a camioanelor au dus la creșterea siguranței rutiere în Austria

Potrivit Reuters, propunerea vine din partea Ministerului Transportului din Germania, însă mai mulți miniștri din guvern se opun unei astfel de măsuri. În acest moment, mai multe state europene practică o astfel de taxă pentru circulația pe autostrăzi.

De asemenea, nemții au adus în discuție și Pactul Ecologic european, pe care vor să-l susțină. „Acesta trebuie organizat într-o manieră în care să ofere industriei prospecte de creștere care pot fi anticipate”, a declarat Peter Altmaier, ministrul Afacerilor Economice și al Energiei.

În cadrul unei conferințe, oficialul german a mai menționat și introducerea unui mecanism de urgență la trecerea granițelor, pentru a se evita haosul cauzat la începutul anului de pandemia de coronavirus SARS-CoV-2.

Din aceeași categorie...

Back to top button