Germania vrea să amendeze șoferii care dezactivează sistemul de asistență la frânarea de urgență

Germania vrea să amendeze șoferii care dezactivează sistemul de asistență la frânarea de urgență
Ministerul Transporturilor din Germania lucrează la un proiect prin care să pedepsească dezactivarea sistemului de asistență la frânarea de urgență peste o anumită viteză la camioane.

Ministerul Transporturilor din Germania (BMVI) vrea să amendeze șoferii de camioane, dar și a altor vehicule, care dezactivează sistemul de asistență la frânarea de urgență la o viteză de peste 30 km/h, anunță eurotransport.de.

Germania vrea să amendeze șoferii care dezactivează sistemul de asistență la frânarea de urgență

În cadrul comisiei care analizează cauzele accidentelor în care au fost implicate camioane și autobuze s-a constatat că multe dintre vehiculele implicate aveau acest sistem dezactivat.

Tocmai de aceea, reprezentanții Ministerului Transportului vor să modifice Codul Rutier și să introducă amenzi pentru șoferii care circulă cu vehiculele care au acest sistem dezactivat. Prevederea ar urma să sancționeze și dezactivarea completă a acestui sistem.

Propunerea legislativă va fi transmisă tuturor Asociaților de transport pentru ca acestea să-și poată exprima punctul de vedere și pentru a-și aduce contribuția la textul legislativ.

Conform reprezentanților BMVI este îngrijorător faptul că aceste sisteme au fost dezactivate la solictarea șoferilor care spun că îi deranjează în timpul condusului.

VEZI ȘI: Tahograful, un ”rău” absolut necesar în transportul rutier

Tocmai de aceea propunerea legislativă este susținută intens de BMWI și are șanse mari să fie adoptată până la finalul acestui an, urmând ca în perioada următoare să fie intensificate controalele și emise avertismente.

Controalele au și rol statistic pentru a trage un semnal de alarmă asupra numărului mare de șoferi care dezactivează diverse sisteme de asistență la condus și pentru a impulsiona adoptarea modificărilor în Codul Rutier.

Follow #infotrucker