Germania vrea să nu mai impoziteze bonusurile de până la 1.500 de euro oferite șoferilor

Germania vrea să nu mai impoziteze bonusurile de până la 1.500 de euro oferite șoferilor
Ministrul german de finanțe a spus că vrea să nu mai impoziteze bonusurile de până la 1.500 de euro, oferite șoferilor de camioane în perioada pandemiei COVID-19.

În timp ce la București guvernanții au croșetat o ordonanță prin care oferă posibilitatea celor datornici la bănci, persoane fizice și juridice, afectați de pandemia de coronavirus să-și oprească plata ratelor, în alte state membre UE, măsurile sunt gândite să stimuleze companiile să păstreze forța de muncă, dar și să-i ajute și pe angajați.

Germania vrea să nu mai impoziteze bonusurile de până la 1.500 de euro oferite șoferilor

Spre exemplu, în Germania, ministrul german de finanțe, Olaf Scholz, în urma discuțiilor cu reprezentanții companiilor de transport, a spus că vrea să nu mai impoziteze bonusurile de până la 1.500 de euro, oferite șoferilor de camioane în perioada pandemiei COVID-19. Da, ați citit bine!

Cele mai multe companii de transport au anunțat deja că vor acorda o serie de bonusuri pentru șoferii de camioane care lucrează în această perioadă, iar măsura venită din partea Ministrului de Finanțe din Germania înseamnă un bonus și pentru angajatori, dar și pentru angajați.

De asemenea, această scutire va fi acordată și cadelor medicale, dar și celor care lucrează în supermarket-uri sau în alte domenii esențiale în această perioadă de criză.

VEZI ȘI: Reglementări noi pentru transportul ADR în Germania, dar și Europa

Aldi, Real și Lidl sunt doar câteva companii care au anunțat acordarea unor bonusuri, în prima fază sub forma de bonuri valorice, tocmai pentru a evita plata taxelor pentru aceste sume. Decizia a fost susținută de toate partidele politice din Parlement.

Practic, printr-o astfel de măsură de relaxare fiscală, statul se asigură că agenții economici păstrează forța de muncă și nu o trimite în șomaj tehnic pentru a scăpa de cheltuieli. În România, o măsură de relaxare fiscală ar putea fi renunțarea la impozitarea salariului minim pe economie sau chiar venituri lunare de până la 3.000 lei net.

De altfel, o astfel de măsură fiscală a fost propusă de USR în campania electrorală din 2019, partidul condus de Dan Barna revenind asupra acesteia în cadrul unui set de propunerii de intervenție pentru a diminua efectele negative ale crizei economice.

Follow #infotrucker