Companii de transport

Girteka Logistics lucrează la o platformă pentru optimizarea și gestionarea transporturilor

Girteka Logistics, una dintre cele mai mari companii de transport și logistică din Europa, dezvoltă tehnologii avansate pentru oprimizarea și gestionarea transporturilor împreună cu o echipă de cercetare de la Universtiatea din Vilnius.

Algoritmul de programare în timp real a transporturilor de marfă va fi modificat pentru a gestiona o cantitate imensă de flux de date și pentru a contribui la îmbunătățirea eficienței operațiunilor de transport.

Girteka Logistics lucrează la o platformă pentru optimizarea și gestionarea transporturilor

„Obiectivul nostru este de a crea o tehnologie avansată care să optimizeze gestionarea transportului și să aleagă cel mai potrivit camion și remorcă pentru fiecare încărcătură de marfă.

Aceasta este o provocare majoră, nu numai datorită parametrilor diferiți care trebuie luați în considerare, dar și datorită dimensiunii flotei gestionate de compania noastră”, a declarat Ramūnas Mikalauskas, directorul departamentului de tehnologie și inovare din cadrul Girteka Logistics.

În prezent, compania dispune de 6.000 de camioane și 6.500 de remorci, iar în cazul unei flote atât de generoase, algoritul pregătit de Girteka trebuie să fie cu adevărat perfect.

Planificarea transportului se realizează cu ajutorul coordonatorilor de transport și trebuie luate în considerare multe caracteristici diferite atunci când se conectează un camion cu o sarcină.

VEZI ȘI: Câteva sfaturi simple pentru a evita o pană de cauciuc pe timp de vară

Aici includem următoarele: mărimea, greutatea și natura încărcăturii, parametrii camionului sau cei ai remorcii, instruirea primită de șofer, certificatele sau vizele, precum și echilibrul de muncă și odihnă.

În acest moment, doar în Europa, Girteka Logistics efectuează 7.500 de transporturi pe săptămână.

Conform oficialilor Girteka, bugetul total al programului pentru dezvoltarea algoritmului necesar planificării transporturilor este de 900.000 de euro. Jumătate de milion de euro sunt veniți din partea Girteka, în timp ce restul fac parte dintr-un buget european dedicat acestor tipuri de proiecte.

Din aceeași categorie...

Back to top button