Girteka a ajuns la 5.000 de camioane și 10.000 de șoferi profesioniști angajați

Girteka Logistics a ajuns la 10.000 de șoferi profesioniști angajați
Girteka Logistics a ajuns la mijlocul lui 2018 la borna magică de 10.000 de șoferi profesioniști angajați, un record absolut într-o perioadă de criză profundă de personal.

În condițiile în care majoritatea companiilor de transport rutier europene resimt din plin deficitul de șoferi profesioniști, Girteka Logistics anunță o creștere a numărului acestora.

Girteka a ajuns la 5.000 de camioane și 10.000 de șoferi profesioniști angajați

Compania lituaniană cu 5.000 de camioane și 5.500 de remorci a atins borna magică de 10.000 de șoferi profesioniști angajați, cu 2.000 mai mulți față de ianuarie 2018.

Iar Girteka Logistics nu se oprește aici, planul fiind acela de a ajunge până în 2021 la 20.000 de șoferi profesioniști angajați, care, prin analogie, ar urma să deservească un parc auto de aproximativ 10.000 de camioane.

Nimic imposibil pentru lituanieni, asta dacă ne gândim că aceștia au obținut întotdeauna o creștere de două cifre în vânzările din ultimii ani.

În 2017, compania a înregistrat o creștere organică de 30% față de 2016, iar cifrele din acest an sunt pe cale să atingă din nou obiectivul de două cifre.

Compania își justifică succesul prin intermediul propriilor sale capacități (camioane și șoferi angajați), având un model de business diferit de cel al companiilor consacrate precum DSV, DB Schenker, DHL sau Kuehne & Nagel.

VEZI ȘI: Un nou sistem de infotainment de la bordul camioanelor Renault Trucks

Girteka spune că în 2018 o cincime din succesul său pe piața se datorează lipsei de conducător auto din Germania și se așteaptă ca la finalul anului să livreze aproximativ 450.000 de camioane full-load, lucru ce ar transforma-o în lider de piață.

De-a lungul ultimilor 10 de ani, Girteka Logistics a făcut parte dintr-o profesionalizare semnificativă a industriei de logistică în direcția companiilor de transport mai mari și complet pan-europene.

Chiar dacă a descoperit o soluție câștigătoare în ceea ce privește conducătorii auto, compania se confruntă cu costuri de operare care cresc rapid.

Acest lucru se datorează mai multor factori, de la creșterea salariilor șoferilor la legislația europeană și cea națională, respectiv obligativitatea ca șoferii să doarmă la hotel, plata unui salariu minim în diferite țări UE și, de asemenea, costul mai mare al combustibilului.

Ca răspuns la creșterea costurilor, Girteka a anunțat un nou model de preț, despre care nu a dat detalii.

Follow #infotrucker