LogisticaTop News

Girteka a început să trimită remorcile pe tren, între Lituania și Olanda

Săptămâna trecută s-a deschis noul Terminal Intermodal din Kaunas (KIT). Girteka Logistics, cea mai mare companie de transport din Europa, s-a numărat printre primele companii care și-a trimis remorcile în călătoria inaugurală, cu un tren între Olanda și Lituania.

Remorcile Girteka au fost încărcate pe tren la Tilburg (Olanda) la 16 iulie și au ajuns în Kaunas (Lituania) la 19 iulie. Cele 4 zile nu reprezintă nici pe departe un record, dar pentru multe mărfuri durata călătoriei nu este atât de importantă.

Girteka a început să trimită remorcile pe tren, între Lituania și Olanda

Noul terminal intermodal din Kaunas îi va permite companiei Girteka să ofere o gamă mai largă de destinații pentru clienți, într-unul dintre cele mai ecologice moduri disponibile în prezent pe piață.

Anul trecut, Girteka și-a trimis 5% dintre camioanele cu încărcătură completă (FTL) pe calea ferată. În acest an, compania a depășit deja acest rezultat, fiind pe cale să îl dubleze.

VEZI ȘI: Girteka Logistics a comandat 2.000 de camioane noi Volvo FH

Pentru a lega Lituania de restul Europei, secțiunea de cale ferată dintre KIT și granița cu Polonia (peste 120 km) a fost transformată la ecartamentul european, mai îngust decât cel folosit în fosta Uniune Sovietică.

Girteka Logistics plănuiește să transporte 20% dintre camioane pe calea ferată până în 2025, în încercarea de a-și reduce emisiile de Co2 din operațiuni.

Din aceeași categorie...

Back to top button