Companii de transportTop News

Girteka își deschide o bază uriașă în Polonia, într-o fostă fabrică MAN

Girteka se pregătește pentru viitoarele prevederi ale Pachetului de Mobilitate: va deschide cea mai mare bază a sa din Europa, în Polonia.

Pentru a fi afectată mai puțin de regula întoarcerii camioanelor în țara de origine la 8 săptămâni, Girteka își va muta o bună parte din operațiuni în Polonia, mai aproape de Vestul Europei.

Girteka își deschide o bază uriașă în Polonia, într-o fostă fabrică MAN

În acest scop, lituanienii au închiriat pentru 5 ani fosta fabrică de autobuze MAN din Poznan, aflată pe un teren de 15 hectare. Noua bază este de 17 ori mai mare decât celălalt sediu din Polonia, situat tot în Poznan. De asemenea, ea va depăși în mărime actualele baze din Šiauliai și Vilnius (Lituania) și Smolensk (Rusia).

În prezent, compania are 2.000 de camioane înmatriculate în Polonia. Numărul acestora va crește însă semnificativ până la finalul lui 2022. Până atunci, compania vrea să angajeze 5.000 de șoferi și să aibă peste 8.000 de șoferi la Poznan.

VEZI ȘI: Girteka investește 145 de milioane de euro în extinderea flotei

De asemenea, la noua bază vor fi angajați cel puțin 450 de angajați auxiliari (mecanici și personal administrativ). În următorii 5 ani, compania va investi cel puțin 5 milioane de euro pentru echiparea și întreținerea noii baze.

”Noua bază de transport din Polonia ne va permite să ne reducem emisiile și numărul de kilometri efectuați fără marfă”, a declarat Mindaugas Paulauskas, CEO al Girteka Transport.

Potrivit companiei, șoferii vor dispune la noua bază de dormitoare cu toate facilitățile sanitare, dar și de oficiu bancar, frizerie, cabinet medical și multe altele.

Din aceeași categorie...

Back to top button