Companii de transportTop News

Girteka investește 145 de milioane de euro în extinderea flotei

Girteka Logistics a anunțat că până la finalul anului va investi 145 de milioane de euro în extinderea flotei, urmând a achiziționa câteva mii de vehicule noi, în special DAF și Schmitz Cargobull.

Compania de transport cu cea mai mare flotă din Europa a anunțat că a semnat un acord cu un sindicat de instituții bancare din Elveția, Germania și Marea Britanie. Acestea și-au arătat disponibilitatea de a împrumuta companiei 700 de milioane de euro, mult peste nevoile Girteka din acest an, de 145 milioane.

Girteka investește 145 de milioane de euro în extinderea flotei

”Semnarea unui asemenea acord în perioada de pandemie este un semn clar al solidității companiei și a planurilor noastre de dezvoltare sustenabilă. Investiția în camioane și remorci noi ne va permite să asigurăm cele mai bune condiții de lucru pentru șoferi, un plus de siguranță pe drum și emisii reduse”, a declarat Tomas Kalvaitis, trezorier al Girteka Logistics.

VEZI ȘI: Noile motoare Scania vor putea susține punți spate cu raport de transmisie sub 2,00:1

Girteka a precizat că extinderea flotei se va face cu ajutorul unor parteneri care pot livra câteva mii de camioane și remorci în 2021 și 2022. ”O extindere de flotă de asemenea nivel ne va ajuta să atingem mai devreme obiectivul nostru strategic, de a deveni una dintre primele 10 companii de logistică din Europa”, a mai spus Kalvaitis.

Compania nu a precizat numărul exact de camioane și remorci care vor fi comandate. Girteka a dezvăluit doar că achizițiile vor fi de modele de ultimă generație de la producători de top, precum DAF și Schmitz Cargobull. Cei doi producători de vehicule comerciale au jucat un rol important și în securizarea investiției, prin garantarea livrării unei cote din producție.

Din aceeași categorie...

Back to top button