Știri

Girteka Logistics a avut un 2018 în creștere

După un 2018 în creștere, compania lituaniană Girteka Logistics plănuiește extinderea afacerilor în Europa.

Raportul anual publicat de Girteka Logistics pentru 2018 arată încă un an cu rezultate remarcabile pentru compania din Vilnius.

Creșterea organică a companiei a atins un nivel record, cu o creștere a veniturilor din vânzări de 37%, ajungând la 764 de milioane de euro.

Anul trecut, 4.000 de angajați noi s-au alăturat companiei, iar numărul celor care se ocupă de expertiza din domeniul IT s-a triplat. În prezent, compania are 15.000 de angajați.

Expansiunea europeană a companiei Girteka Logistics a început în Polonia, odată cu deschiderea unui nou hub în orașul Poznan. Acesta a fost un pas extrem de important pentru atingerea obiectivelor companiei: creșterea numărului de camioane de la 6.000 la 10.000 de unități și al șoferilor de 12.000 la 20.000 până în 2021.

„Europa este piața noastră principală și am reușit să creștem mult mai rapid decât alți jucători importanți”, a declarat Edvardas Liachovičius, Girteka Logistics CEO.

VEZI ȘI: IVECO S-WAY, noul vârf de gamă pentru distanțe lungi al italienilor

Sediul central al companiei acoperă o suprafață de 9.500 de metri pătrați în care sunt incluși și spațiile administrative. 1.000 de angajați lucrează aici zilnic. Dar conform oficialilor companiei, în perioada următoare vom asista la deschiderea unui nou complex: Girteka Campus.

Acesta va fi poziționat în apropiere de aeroportul din Vilnius și va fi finalizat până în 2021. Campusul va acoperi 16 hectare și va include spațiile administrate și un centru comercial și de agrement.

Acest lucru ar urma să-i ajute pe cei de la Girteka Logistics să extindă forța de muncă totală până la 23.000 de angajați în 2021.

În urma rezultatelor obținute și a proiectelor realizate, Girteka Logistics a fost inclusă de Financial Times în Top 100 cele mai inovatoare companii în sectorul tehnologiei digitale.

Din aceeași categorie...

Back to top button