Companii de transport

Girteka Logistics a comandat 2.000 de camioane noi Volvo FH

Girteka Logistics, una din cele mai mari companii europene de transport, a comandat nu mai puțin de 2.000 de camioane noi Volvo FH de nouă generație.

După comanda de 1.000 de camioane noi primită de la Lannutti, Volvo Trucks a primit o nouă comandă record pentru 2.000 de camioane noi Volvo FH de nouă generație, din partea lituanienilor de la Girteka Logistics. Odată cu această reînnoire, Girteka Logistics așteaptă o siguranță îmbunătățită, confort sporit pentru șoferului și un consum redus de combustibil.

Girteka Logistics a comandat 2.000 de camioane noi Volvo FH

Compania de transport și logistică din Lituania operează o vastă rețea în Europa și Rusia cu o flotă de 8.000 de camioane și 15.000 de șoferi de camion.

Astfel, pentru asigurarea unui serviciu de înaltă calitate, care acoperă distanțe mari, consumul de combustibil, siguranța și confortul șoferului sunt priorități de top pentru Girteka Logistics. De altfel, acestea au fost principalele motive care au stat la baza deciziei de a investi în 2.000 de camioane noi Volvo FH.

”Noul Volvo FH optimizează timpul de funcționare și consumul de combustibil și, în același timp, oferă șoferului un mediu de lucru excelent” spune Edvardas Liachovičius, CEO Girteka Logistics.

Totodată, cu această investiție, Girteka Logistics contribuie la creșterea siguranței pe drumuri și, de asemenea, la reducerea emisiilor, datorită eficienței camionului, a mai spus CEO-ul companiei. Volvo Trucks a lansat recent o gamă complet nouă de camioane grele, incluzând vârful de lance pentru transportul pe distanțe lungi – Volvo FH. Printre îmbunătățirile aduse se numără o nouă interfață pentru șofer, faruri adaptive cu asistent de faza lungă (opțional) pentru o siguranță sporită și eficiență îmbunătățită a consumului de combustibil.

VEZI ȘI: Germania, Cehia și Tirol (Austria) solicită test COVID negativ șoferilor de camion

În plus, versiunea I-Save a noului Volvo FH combină un motor mult mai eficient și funcții avansate de economisire a combustibilului, care-i permit celei mai recente versiuni I-Save să reducă costurile de combustibil cu până la 10%. Diferența în consumul de combustibil se calculează prin compararea costurilor cu motorina și AdBlue pentru I-Save: noua generație de Volvo FH cu D13TC Euro VI D, inclusiv pachetul de combustibil pe distanțe lungi, cu Volvo FH clasic cu D13 eSCR Euro VI D, fără pachetul de combustibil pe distanțe lungi.

Girteka Logistics a comandat 2.000 de camioane noi Volvo FH

Volvo Trucks spune că economia reală de combustibil variază în funcție de mulți factori, cum ar fi nivelul de experiență al șoferului, utilizarea controlului de viteză, specificațiile vehiculului, încărcarea vehiculului, topografia reală și condițiile meteorologice.

Din cele 2.000 de camioane noi comandate de Girteka o mare parte vor fi camioanele I-Save.

”Am testat noul Volvo FH cu I-Save și am descoperit un potențial ridicat de economisire a combustibilului, care este bun atât pentru afaceri, cât și pentru climă”, spune Edvardas Liachovičius.

Girteka Logistics vede această mega investiție ca o continuare logică a unei relații excelente de 15 ani între cele două companii. Lituanienii a finanțat în mod istoric majoritatea camioanelor lor prin Volvo Financial Services și majoritatea celor 2.000 de camioane noi vor urma aceeași structură.

Începutul producției celor 2.000 de camioane noi Volvo FH este programat pentru luna martie 2021, acestea urmând să fie livrate către Girteka Logistics pe parcursul anului.

Din aceeași categorie...

Back to top button