Companii de transport

Girteka Logistics a lansat ECO League, o competiție internă de condus economic

Girteka Logistics a lansat ECO League, o competiție internă care încurajează condusului economic și în siguranță în rândul șoferilor săi.

Atunci când ajungi cea mai mare companie de transport europeană în regim FTL și ai peste 10.000 de șoferi de camion angajați, trebuie să gândești programe interne prin care să-ți stimulezi angajații, să elimini pe cât posibil riscuri și să-și reduci costurile.

Girteka Logistics a lansat ECO League, o competiție internă de condus economic

Astfel, competiția internă ECO League are drept scop reducerea riscului de erori umane și accidente, protejând în același timp mediul și asigurând o calitate ridicată a serviciilor oferite.

Prima ediție a ECO League s-a desfășurat în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2018, fiind evaluat stilul de conducere al șoferilor.

Criteriile de calcul al scorului ECO au fost: numărul de kilometri rulați pe gol, numărul total de kilometri rulați pe drum, utilizarea pilotului automat, numărul de apăsări ale pedalei de frână, numărul de frânări bruște, numărul de opriri și turația în sarcină a motorului.

În funcție de scorul ECO colectat, șoferii au fost plasați într-unul din cele patru grupuri, având calificativele: BRONZE, SILVER, GOLD și PLATIUM. Fiecare șofer a avut ocazia să-și îmbunătățească scorul ECO, astfel încât să poată trece dintr-un grup inferior la unul superior, dar și viceversa.

VEZI ȘI: România și Finlanda au aderat la protocolul e-CMR

Pe 9 ianuarie 2019, Girteka Logistics l-a premiat la Villnius pe Laimutis Gervinskas, primul câștigător al concursului intern ECO League, care a avut un scor ECO general de 97.19 puncte. Acesta a primit un voucher de vacanță în valoare de 1000 euro.

Girteka Logistics a lansat ECO League, o competiție internăde condus economic

Un total de 24 de șoferi din grupul PLATINUM au fost premiați, aceștia având un scor ECO general de peste 90 de puncte. Șoferii care au ocupat primele trei locuri în grupul GOLD au primit, de asemenea, premii. Scorul lor ECO a variat între 89.38 și 89.54 de puncte.

A doua ediție a ECO League a început la 1 ianuarie 2019, urmând ca acesta să se termine pe 30 iunie 2019, odată cu anunțarea rezultatelor.

Pe când astfel de inițiative și în cadrul companiilor de transport românești?

Din aceeași categorie...

Back to top button