AnvelopeDakar RallyTop News

Goodyear a echipat camioanele clasate pe primele 6 locuri în Dakar 2022

Camioanele clasate pe primele șase poziții în Dakar 2022 au fost echipate cu anvelope standard pentru construcții Goodyear.

După două săptămâni și aproximativ 8000 km de lupte pe cel mai solicitant teren din Deșertul Arabiei, Raliul Dakar s-a încheiat cu un al doilea podium ocupat integral de camioanele KAMAZ.

Goodyear a echipat camioanele clasate pe primele 6 locuri în Dakar 2022

Camioanele echipei KAMAZ-Master au ocupat primele patru poziții cu o luptă intensă între Eduard Nikolaev, de cinci ori câștigător al Dakarului și Dmitry Sotnikov, campionul în exercițiu.

Echipajul 500, format din Sotnikov/Ruslan Akhamadeev/Ilgiz Akhmetzianov, s-a impus pentru a doua oară în Dakar Rally în fața lui Nikolaev, care a terminat la doar 9 minute și 58 de secunde în spate. Cei doi piloți au condus noile camioane KAMAZ-435091 (K5).

Pe locul trei a terminat echipajul 501, format din Shibalov/Nikitin/Tatarinov, iar pe locul patru echipajul 509, format din Karginov/Mokeev/Malkov, ambele concurând pe camioane KAMAZ-43509.

Toate camioanele echipei KAMAZ-Master au fost echipate cu anvelope standard pentru construcții Goodyear, inclusiv carcase similare și tehnologii pentru anvelope disponibile operatorilor de flote din Europa.

Goodyear a echipat camioanele clasate pe primele 6 locuri în Dakar 2022

Dominația camioanelor echipate cu anvelope Goodyear a fost subliniată pe durata tuturor celor 13 etape câștigate de un echipaj KAMAZ-Master.

Sotinikov a câștigat cinci etape, iar Nikolaev patru. Karginov a stabilit cei mai rapizi trei timpi dar, din păcate, a pierdut o oră din cauza unei probleme tehnice în etapa a patra. Karginov a fost ajutat să intre din nou în cursă de un alt echipaj care s-a oprit să-i ofere asistență, arătând spiritul care face din Dakar un eveniment atât de unic în lumea sportului. Echipa lui Karginov a revenit rapid, stabilind cei mai rapizi timpi în următoarele două etape pentru a începe o luptă inspirațională de recuperare.

VEZI ȘI: Totul despre cum testează Goodyear anvelopele pentru camion

„Am venit la Dakar cu două modele de camioane, 43509 și noul 435091 (K5). Montarea anvelopelor Goodyear a avut, fără îndoială, o importanță decisivă într-un eveniment atât de solicitant. Echipa noastră a avut rezultate superbe, cu o pregătire meticuloasă și o execuție remarcabilă a strategiei pe parcursul a două săptămâni foarte istovitoare de acțiune”, a spus Vladimir Chagin, șeful echipei sportive KAMAZ-Master.

Goodyear a echipat camioanele clasate pe primele 6 locuri în Dakar 2022

Alte performanțe notabile au venit de la PETRONAS Team De Rooy IVECO și MAMMOET Rallysport Team De Rooy IVECO. Echipa verde condusă de van Kasteren a terminat pe locul 5, iar echipa portocalie condusă de Martin van den Brink pe locul 6, imediat după cele patru camioane KAMAZ.

Echipele au stabilit primii trei timpi de etapă în timpul raliului. În mijlocul cursei, au fost întârziați din cauza unor probleme tehnice. Spiritul învingător al legendarei echipe olandeze, un amestec de talent tânăr și experiență, alături de expertiza echipei tehnice, a făcut ca aceasta să renască ca pasărea Phoenix în ultimele etape.

Toate camioanele echipei De Rooy au terminat în primii zece. Echipajul 504, format din van Kasteren/Snijders/Rodewald a terminat pe locul 5, echipajul 506, format din Martin van den Brink/Willemsen/Der Kinderen a terminat pe locul 6 și echipajul 515, format din Versteijnen/Van Dal/Smits a terminat pe locul 8. Top 10 a fost completat de pilotul Mitchel van den Brink, sprijinit de Mouw și Donkelaar în camionul de asistență rapidă.

Pentru a treia oară organizat în Arabia Saudită, Dakar 2022 a avut un nou traseu și peste 50 de echipe la start, care s-au luptat la diferite categorii de la mașini, motociclete și vehicule de teren, până la camioane, una dintre cele mai competitive clase. Etapele revizuite au adus noi provocări pentru echipaje, cu un procent mai mare de deșert, amestecat cu drumuri agresive acoperite cu piatră.

Din aceeași categorie...

Back to top button