AnvelopeInfoTech

Goodyear a furnizat anvelopele pentru The Iron Knight

Anvelopele special dezvoltate de Goodyear au furnizat aderența necesară camionului The Iron Knight, pentru a doborâ două recorduri mondiale de viteză.

Anvelopele special dezvoltate și produse de Goodyear pentru The Iron Knight sunt rezultatul unei colaborări continue și a unui parteneriat puternic în ceea ce înseamnă echiparea de fabrică cu producătorul de top Volvo Trucks.

Anvelopele de camion Goodyear montate pe The Iron Knight, au ajutat camionul de 4.5 tone și 2.400 CP să atingă o viteză de 169.09 km/h, într-un timp de 21.29 secunde pe o distanță de 1.000 de metri cu start de pe loc. Iar “Cavalerul de Oțel” nu s-a oprit aici! Acesta a doborât și recordul pe distanța de 500 de metri, parcursă în 13.71 secunde cu o viteză de 131.29 km/h tot cu start de pe loc.

Goodyear a furnizat anvelopele pentru The Iron Knight

În cazul în care acest lucru nu este suficient de impresionant, vă spunem că, în timpul turelor pentru stabilirea recordului, The Iron Knight a atins o viteză maximă de 276 km/h. Ehh! Ce ziceți de asta?

Tehnologia pentru producția a anvelopelor de camion Goodyear ce au echipat camionul Volvo este unică și se bazează pe experiența acumulată în curse de camioane. Anvelopele Goodyear folosite la doborârea recordului de viteză au armături identice cu ale carcaselor utilizate în fiecare zi, pe drumurile europene. Noile recorduri de viteză mondială realizate pe anvelope de camion Goodyear demonstrează tehnologia de vârf Goodyear în industria transporturilor.

VEZI ȘI: Iron Knight cu I-Shift Dual Clutch este cel mai rapid camion din lume

Anvelopele de direcție 315/70R22.5 de pe The Iron Knight se bazează pe anvelopele Goodyear pentru curse de camioane, folosite de toate echipele din cadrul European Truck Racing Championship. Anvelopa 495/45R22.5 de pe axa motoare este capabilă să reziste la cuplul incredibil pe care Iron Knight îl dezvoltă.

Ambele anvelope sunt construite pe carcase Goodyear standard, design-ul benzii de rulare fiind special dezvoltat. Anvelopa care a ajutat la stabilirea unui nou record mondial de viteză, a fost decorată cu inscripții specifice pe peretele lateral.

Turele de stabilire a unui nou record mondial de viteză au fost efectuate pe o pistă de încercare închisă din nordul Suediei. Camionul Iron Knight a fost condus de Boije Ovebrink, care are o experiență de peste 30 de ani atât în curse de mașini cât și camioane. Acesta deține alte cinci recorduri de viteză.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button